Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има обаче

...
Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има обаче
Коментари Харесай

Може да изглеждат сочни и вкусни, но ние никога не трябва да слагаме в устата си тези 9 вида риби!

Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има обаче някои типове, които могат да ни донесат повече щета, в сравнение с изгода, написа obekti.bg, базирайки се на Bright Side. Морска котка

Сомовете и морските котки могат да доближат обилни размери. За да ускорят растежа им, доста риболовци ги хранят с хормони – изключително рибите, импортирани някои азиатски страни. Свободно отглежданите локални сомове, въпреки и да населяват тинести води, са доста по-малко нездравословни.

Скумрия

Скумрията постоянно съдържа живак, който се натрупва в човешкото тяло, причинявайки разнообразни болести. Атлантическата и локалната скумрия е по-малко рискова в това отношение и можете да ядете толкоз, колкото желаете.

Риба тон

Рибата звук съдържа доста живак, изключително черната и алената му вариация. Освен това в магазините има скъпа свободно отглеждана риба звук, която е съвсем на изгубване. Повечето идва от ферми, в които бива хранена с антибиотици и хормони.

Тилапия

Тилапията не съдържа доста здравословни мастни киселини, само че концентрацията на нездравословни мазнини в нея е съвсем толкоз висока, колкото в свинската мехлем. Прекомерната консумация на тази риба води до повишение равнищата на холестерола и прави организма по-чувствителен към алергени.

Змиорка

Змиорките съдържат доста мазнини и с помощта на тях елементарно усвояват промишлените и селскостопански боклуци от водата. Американските типове имат най-високо равнище на сходна интоксикация. Европейските змиорки също са известни с несъразмерните количества живак.

Пангасиус

Повечето от пангасиуса, които виждаме в нашите магазини, е импортиран от Виетнам, по-точно от река Меконг, която се счита за един от най-замърсените водни басейни в света. Освен това филето на пангасиуса съдържа нараснало равнище на нитрофуразон и полифосфати (канцерогени).

Как да избираме риба

Когато купувате жива риба от контейнер, уверете се, че водата е чиста. Изберете риба, която не е покрай повърхността, а по-близо до дъното.

Когато купувате сьомга, изберете части с бели влакна в тях: в случай че парчето е изцяло алено, евентуално е боядисано. Не вземайте риба, която има ярки петна по кожата: тя е хваната в сезона, когато хвърля хайвера си, и месото ѝ е безвкусно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР