Всички знаем, че превенцията е по-добра от лечението. Ако не

...
Всички знаем, че превенцията е по-добра от лечението. Ако не
Коментари Харесай

Направете това и ще забравите за плодовите мушици у дома

Всички знаем, че предварителната защита е по-добра от лекуването. Ако не желаете плодови мухи във вашия дом, значимо е да поддържате дома си чист, постоянно да изнасяте боклука и да не оставяте презрели плодове да лежат в купата с плодове. За страдание, обаче, даже и да вършиме всички тези неща вярно, въпреки всичко може да забележите плодови мухи да летят понякога. С тези няколко потребни препоръки, които са извънредно лесни, ще хванете тези мушички за нула време. И не по-малко значимо - евентуално към този момент притежавате всичко належащо.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е доста универсално решение за разнообразни потребности в поддръжката на дома. Знаете ли, да вземем за пример, че ябълковият оцет може да ви помогне в битката с виненките? Напълнете 1/3 от чаша с ябълков оцет и я покрийте със стреч фолио. Прикрепете свежото фолио с помощта на  еластична лента или ластиче. Използвайте съчка за зъби, с цел да извършите дребни дупки във фолиото и поставете чашата на място, на което нормално има доста мушички. Те не могат да устоят на миризмата на ябълковия оцет и преди да се усетите, ще ги уловите за нула време.

Оцет и веро

Ако сте пробвали предния трик, само че мушичките са се оказали доста упорити, прибавете няколко капки веро към оцета и по-късно покрийте още веднъж чашата със стреч фолиото. Верото ще накара мушичките да потъват в течността, когато влязат в нея и да не се задържат по повърхността. Хартия и плод

Поставете няколко резена плод в чаша и навийте лист хартия под формата на конус. Поставете най-тясната част на хартиения конус в чашата. По този метод плодовете мушички ще влизат в чашата, само че поради конусовидната форма няма да могат да излязат назад на открито и по този начин ще ги уловите.
 Никога не изхвърляйте тези храни! Те устоят години без да се скапват Никога не изхвърляйте тези храни! Те устоят години без да се скапват
Има най-малко 10 храни, които имат дълъг живот, не гyбят ĸaчecтвата си c тeчeниe нa вpeмeтo и няма аргументи да отидат на боклука. Opизът е с...

Мляко, захар и черен пипер

Поставете 450 мл мляко, 110 г захар и 50 г надробен пипер в тенджера и оставете сместа на котлона на слаб огън за към 10 минути. След това оставете сместа да се охлади леко и я изсипете в купа. Виненките няма да могат да устоят на аромата и ще влязат непосредствено в нея, където и ще останат.

Червено вино

Не инцидентно ги назоваваме виненки. Тези мушички не харесват единствено оцета, те обичат доста и миризмата на алено вино. Просто оставете малко алено вино в бутилката и преди да се усетите, ще е цялостно с плодови мухи. Поради тънкото гърло на бутилката, мушичките елементарно ще влязат, само че много по-трудно ще излязат на открито.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР