Всички задържани лица се третират еднакво, няма ВИП арестанти. Условията

...
Всички задържани лица се третират еднакво, няма ВИП арестанти. Условията
Коментари Харесай

Цачева за килията на Иванчева: Няма ВИП арестанти

" Всички арестувани лица се третират еднообразно, няма ВИП арестанти. Условията са едни и същи ", сподели правосъдният министър Цецка Цачева във връзка неприятните условия в килиите на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова.
 Адв. Марковски: Килията на Иванчева е изтезаване и засегнатост  Мая Манолова сподели килията на Иванчева (снимки)  Иванчева изиска медиите да видят изискванията в ареста
Вчера омбудсманът Мая Манолова популяризира снимки на килията на Иванчева и Петрова и предложи помещението да бъде ремонтирано.

Днес Цачева изясни, че са изпълнени всички официални критерии - 4 квадратни метра за всеки задържан, директна светлина, течаща вода, хигиеничен възел и осветяване. Министърът сподели още, че в килията на Иванчева това лято е имало ремонт. Бил спрян теч от пандиза, който се намира над килията.

" За да има сериозен ремонт, би трябвало опция килията да бъде освободена. Всичко е пренаселено. До това се опират нещата. Имаме средства, само че постройката извънредно амортизиран ", разясни Цачева.

Правосъдният министър разясни, че за съответната килия на Иванчева са от две остарели пространства, са обособили едно с повърхност от 16 кв. м и в нея могат да бъдат настанени 4 лица, а в този момент има единствено 3-ма души.

Цачева разяснява и санитарния възел в килията. " В какъв брой български домове тези пространства са отвън постройката и в двора. Колко български домове нямат течаща вода. Това не значи, че поставяме оптимални старания за възстановяване на изискванията ", изясни тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР