Всички въздушни цели, които се движеха в небето в посока

...
Всички въздушни цели, които се движеха в небето в посока
Коментари Харесай

Руска атака с дронове над Киев и Одеса тази нощ

" Всички въздушни цели, които се движеха в небето в посока Киев, бяха унищожени от противовъздушната защита. Отново благодарим на Противовъздушна отбрана за отличната работа, заяви в Телеграм началникът на киевската военна администрация Сергей Попко, представен от УНИАН.

Съобщава се за свалени 26 " шахиди " тази нощ. Общо от съветска страна са били пуснати в офанзива 28 дрона-камикадзе, написа УНИАН. Украинската страна твърди още, че е ликвидирала и един противников вертолет, три ударни БПЛА, вид " Ланцет " и четири разследващи безпилотника.

Публикувани бяха и фотоси от проваляне върху селска къща в Киевска област.

През нощта е имало детонации в Одеска област, които скоро се повторили.

Въздушна паника е оповестена в Одеска, Киевска, Николаевска, Херсонска, Кировградска, Черкаска, Полтавска и Донецка области.

Според последни информации на украинските военновъздушни сили в Херсонска, Кировградска, Одеска, Николаевска и Черкаска области има непосредствена опасност от съветски удари с дронове, написа Българска телеграфна агенция. 

УНИАН разгласява и фотография на остатъци от дрон " Геран ".

Скрийншот: УНИАН

Междувременно ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов съобщи, че бойците от " Вагнер " са стигнали доста по-далеч, в сравнение с се допуска, по време на похода си към Москва. По думите му те са се отклонили по автомагистрала в източна част към укрепена съветска армейска база, в която се съхраняват нуклеарни оръжия, оповестява Ройтерс, като се базира на оповестени онлайн клипове и изявленията с локални поданици.

Според него те са достигнали до нуклеарната база и желанието им е било да се снабдят с дребни нуклеарни устройства от руско време, с цел да " покачат залога " на протеста си. Стигнали на към 100 километра от нуклеарната база " Воронеж-45 ".

" Защото в случай че си подготвен да се биеш до последния човек, това е едно от оборудванията, които доста покачват залога ", съобщи Буданов.

Според Буданов единствената бариера сред бойците от " Вагнер " и нуклеарните оръжия били вратите на оборудването за депозиране на нуклеарни муниции. " Вратите на склада били затворени и те не достигнали до техническата секция ", сподели той.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери от самостоятелни източници дали бойците на " Вагнер " са достигнали " Воронеж-45 " и Буданов не е дал доказателства за изказванията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР