Всички ваксинационни пунктове от понеделник до четвъртък ще ваксинират само

...
Всички ваксинационни пунктове от понеделник до четвъртък ще ваксинират само
Коментари Харесай

Промяна в плана: Приоритетна ваксинация на възрастни и хронично болни

Всички имунизационни пунктове от понеделник до четвъртък ще имунизират единствено хора над 60-годишна възраст и такива с тежки хронични болести - исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна непълнота, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни болести и онкологични болести или други по преценка на лекаря.

В останалите дни от седмицата ще се имунизират всички искащи по реда на записването. Този ред ще бъде годен за идващите два месеца. Това планува нова заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, с която се трансформират целите във имунизационния проект и основаната досега организация по имунизацията против Covid-19. Освен извеждането на възрастните и хронично болните като приоритет, заповедта планува и омекотен ред за снабдяването на персоналните лекари с ваксини.

Кацаров е разпоредил на районните здравни инспекции да обезпечат доставката на ваксини до общопрактикуващите лекари, както и да провеждат мобилни екипи за имунизация на тежко заболели и такива на отдалечени места. Съдействие при потребност ще се оказва от обществените служби, Министерство на вътрешните работи, регионалните шефове, кметовете и здравните посредници.

Освен това новият здравен министър излезе с зов към българските жители да се имунизират.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР