Всички в италианското селце Торесека знаят, че семейство Тучи са

...
Всички в италианското селце Торесека знаят, че семейство Тучи са
Коментари Харесай

Анонимността е щита на тотомилионера

Всички в италианското селце Торесека знаят, че семейство Тучи са небогати, само че макар отчайващото си безпаричие се стремят да бъдат щастливи. Отношението към тях обаче се трансформира, откакто печелят 100 милиона евро от лотарията. Единствената цел за съселяните им се оказва да разкрият кои са тотомилионерите. В телевизионни изявленията се появяват съседи, които откровенно пожелават на новобогаташите да умрат, единствено тъй като са богати, други пък намерено признават, че в случай че схванат кой е забогатял ще му желаят пари. Дори локалният свещенник разпитва всички, изповядващи се дали не са спечелили от лотарията. "Да не би Исус като е сторил чудото с виното и рибата след това да си ги е изял и изпил сам? ", иронично пита божият наместник.

В ужаса си да не бъдат принудени да дават заеми на разнообразни използвачи,, хората от фамилията вземат решение, че никой не би трябвало да знае за облагата им. В цялостна анонимност, посреднощ те почнали да теглят от селския банкомат по не повече от 150 евро. Разбира се късметлиите не устояват на изкушението и стартират да си купуват скъпи капризи. Ситуацията ескалира при последната им загадка покупка. Заловени от комшия при опит да внесат в къщата си нов 120 инчов тв приемник, с цел да прикрият благосъстоянието си милионерите се оказват принудени да изхвърлят скъпата покупка в селския канал. Не издържайки на офанзивата фамилията се мести в града на богатите хора - Милано.

Описаната трагикомична обстановка е част от филмовия сюжет на "Бедни, само че богати ". Макар и нереална, тя доста добре илюстрира кое върви ръка за ръка с неочакваното замогване. Примери за това какъв брой пречи непотребната показност в сходни обстановки не липсват и в българската реалност.

Най-голямата облага,

която е "ударил " българин в последните години е тази на емигрантката, по-известна като вуйна Гошка от град Искър, Плевенско. За тези, които не помнят сърцераздирателните й видеа припомняме, че Гошка получи рекордните 68 млн. евро от испанската
лотария "Примитива ". Малко откакто я сполетя нечуван шанс, гастарбайтерката "потъна " вдън земя. Информацията за ориста на тотомилионерката, на която попадаме, е разнопосочна. Най-добрата вероятност, която се обрисува е - дамата да харчи парите си в курорти по света. Може би най-разпространената версия обаче е, че след опаричването вуйна Гошка са я погнали месните мафиоти, което я е принудило да се скрие.

Колкото до връзките на Гошка с роднните й - не липсват изявленията със сестра й Ангелина, от които се схваща, че парите са развалили връзките им и сега двете са скарани.

Първият тото милионер

в България продавал семки пред градския стадион в Хасково. Един ден Валентин Асенов с прякор - Апти взел от собствен прочут стотинки, с цел да пусне фиш и печели 318 млн. лв. (стари пари). Новобогаташът решил да изхарчи крупната сума, с цел да си поживее като баровец. В резултат от тази му показност го откриват полумъртъв, изхвърлен в дере. Колата му и парите му ги нямало. Неофициално се допуска, че охранителите, които бил наел са го ограбили.

Първият, който разгласи публично и обществено, че е тото милионер, е перничанинът Росен Русимов, прочут с прякора Джуджето. Той завоюва 4 736 302,20 лева през 2012 година. Тогава той съобщи, че ще живее нашироко и ще изхарчи парите си за няколко месеца. Малко по-късно се чу, че са му запорирали 2,4 млн. лева поради остарели задължения.

Не са малко несъмнено и комичните обстановки, свързани с неналичието на анонимност и скромнност у печелившите.

През 2016-а единствено за часове пловдивчанинът Петко Семерджиев стана

най-издирваният ерген в България.

Трийсет и еднагодишният готвач блъснал
джакпота от близо 6 млн. лева в играта "6 от 49 " на спортния тотализатор. Тогава мъжът признал в ефир, че още не е задомен, което отприщило нечуван интерес към него от страна на нежния пол. Повечето дами се надявали да се доберат до него през Facebook, само че не били малко и телефонните ухажвания, които принудили Семерджиев да смени номера си.

В последна сметка, какво се случва с късметлиите не постоянно се знае, само че ориста не ги покровителства цялостен живот, излиза наяве от това, което става известно след това.

Какво се промени?

Ако човек самичък не може да се опази в сходни обстановки - страната взе нещата в свои ръце. За да бъдат защитени от непотребна гласност лотарийните милионери, неотдавна бяха признати промени в Закона за
хазарта. По - съответно става въпрос за въвеждането на възбрана да се демонстрират лицата на печелившите във всички типове лотаийни игри. До този миг всеки спечелил трябваше да се яви в централата на ТОТО-то в София и да даде банкова сметка, на която сумата да му бъде превеждана на вноски. Тогава спортният тотализатор показваше на публиката кой и какъв брой е спечелил.

"Това беше главното средство за реклама, тъй като ражда доверие, че това са живи, същински хора. Липсата на ликовете им до известна степен оказва въздействие и се губи доверието. Освен това мъчно може да се комуникира с хората и да им се изясни за какво към този момент стопираме да ги демонстрираме по малкия екран ", изясни пред "БАНКЕРЪ " новият изпълнителен шеф на "Българския състезателен тотализатор " Любомир Петров. Припомняме, че Петров пое тази служба от дългогодишния шеф на "ТОТО-то " Дамян Дамянов в края на февруари 2020-а, след предписание на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Въпреки наложените ограничавания измененията в закона се отразяват относително добре на "Българския състезателен тотализатор ", добави Любомир Петров. Той изясни, че новата позиция, в която Законът слага "Спортния тотализатор " е относително преференциална, освен това на няколко типа пазар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР