Всички улични лампи в Пазарджик ще бъдат сменени с енергоспестяващи.

...
Всички улични лампи в Пазарджик ще бъдат сменени с енергоспестяващи.
Коментари Харесай

Подменят всички улични лампи в Пазарджик с икономични

Всички улични лампи в Пазарджик ще бъдат заменени с енергоспестяващи. Това ще стане по план на общината, чиято реализация потегля на следващия ден с първа копка. През идната година пък ще бъдат инсталирани икономични лампи и във всички 31 села, заяви кметът Тодор Попов.

 

Модернизацията на уличните лампи ще се извърши по ЕСКО контракт. Контрактът планува планиране, доставка и инсталиране на система за надзор и наблюдаване на уличното осветяване, замяна на съществуващи осветители със модерни светодиодни осветители, мониторинг на потреблението на електрическа сила и реализиране на авторски контрол, разясни Тодор Попов.

Договорът е с обезпечен резултат и съставлява осъществяването на ограничения за повишение на енергийната успеваемост на системите за външно изкуствено осветяване, като вложенията за реализирането на тези ограничения се изплащат според договорното обезпечено ниво на възстановяване на енергийната успеваемост или различен контрактуван аршин, обвързван с енергийните характерности. Целта на решението за ръководство на осветлението е да бъде реализиран ефикасен мониторинг на техническите параметри на потреблението на електрическа сила, явяваща се главен съставен елемент от  системите за интелигентно ръководство на градовете.

В реализацията на плана ще бъдат вложени общо 1 218 514,80 лв., а срокът за осъществяване е общо 13 месеца, само че са водени диалози за съкращаването му, тъй че е реалистично да се чака до 3-4 месеца всички улични лампи да са сменени, съобщи още градоначалникът. Очаква се това да понижи фрапантно разноските за електрическа енергия.

Днес ще бъде направена първата копка на строително-монтажните действия, които ще бъдат осъществени от „ държавна такса – Смарт Лайтинг Пазарджик “ ДЗЗД с участници в него „ УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ “ ЕАД и „ НОВАТЕЛ “ ЕООД.

На представянето на плана участваха Герасим Славов - изпълнителен шеф  „ НОВАТЕЛ “ ЕООД, и Павел Найденов - управител продажби в сдружението, които допълниха, че новаторската система ще се ръководи от програмен продукт, който ще следи в действително време всичко в работата на осветителната техника, в това число за зародили механически проблеми, което ще докара до спомагателни икономии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР