Всички ученици от Пловдив и областта излизат в грипна ваканция

...
Всички ученици от Пловдив и областта излизат в грипна ваканция
Коментари Харесай

Официално потвърдиха: Учениците от Пловдив и областта излизат в грипна ваканция

Всички възпитаници от Пловдив и региона излизат в грипна почивка от 25 до 31 януари в това число. Заповедта на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов е изпратена посредством РУО до шефовете на всички учебни заведения, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ученическата отмора продължава по-късно с междусрочна почивка, която е от 1 до 5 февруари в това число. Учебните занятия ще се възобновят на 6 февруари, когато стартира вторият период.

Здравните управляващи приканват родителите и учениците да се съобразят с рекомендациите на лекарите и експертите и да заобикалят визити в комерсиалните центрове и затворени пространства, с цел да се ограничи разпространяването на грипа и острите респираторни болести, които сега циркулират.

Припомняме, че от 25 януари влизат в действие противоепидемични ограничения в цялата Пловдивска област: 

- Преустановяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца.

- Преустановяване на профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации, които се правят от общопрактикуващите лекари.

- Преустановяване на свижданията в лечебните заведения.

- Провеждане на прецизен всекидневен филтър в детските заведения, като болните деца ще се връщат по домовете. Недопускане на работата болни лица от личния състав. Засилена настояща стерилизация на повърхности, играчки и други и постоянно проветряване на пространствата.

- Преустановяване на визитите на външни лица в обществените домове и домовете за резидентна грижа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР