Вчера се проведе за първи път благотворителна инициатива на Лайънс

...
</TD
>Вчера се проведе за първи път благотворителна инициатива на Лайънс
Коментари Харесай

Благотворителна инициатива зарадва хора в неравностойно положение

Вчера се организира за първи път благотворителна самодейност на Лайънс Клуб " Евридика " – Пловдив и Мъжки Лайънс клуб – Пловдив в регион " Западен “. В нея взеха присъединяване и представители на районната администрация. 

20 индивида в неравностойно състояние получиха жест на внимание за идните великденски празници – съществени хранителни артикули, които ще станат част от тяхната празнична софра.

Инициативата се случи с помощта на даренията на редица пловдивски компании, цивилен организации и жители, както и Гората.бг. 

Тя е плод на напъните на дами като президента на Лайънс Клуб " Евредика “ Татяна Даскалова, секретаря Калинка Попова, паст дистрикт шефа Дорина Дечева, Веселка Христамян, Мария Гюрова, Мариана Узунова, Ева Генкова, Петя Димитрова, Сия Кюркче и други, които не пестят сили да оказват помощ на хора в неравностойно състояние.

Срещите с тях бяха както вълнуващи, тъй като се усети страстта от благодарността им, че някой мисли за тях, по този начин и разстърстващи, поради нелекото им съществуване, обвързвано освен с финансови компликации, само че и с неналичието на достатъчно обществено другарство. Като дребна разтуха звучаха положителните им думи за работата на Гергана Мечкарова, основен специалист " Здравеопазване и обществени действия " в регион " Западен ", която познава доста добре проблемите им и ги взема решение съгласно своите компетенции и пълномощия. 

" За да е крепко едно общество, ние би трябвало да насърчаваме доброволчеството, емпатията и обществените действия, както и поддръжката за уязвимите групи “, споделя кметът на " Западен “. " В развитите страни тези полезности се възпитават в най-ранна възраст и ние като районна администрация ще работим в тази посока "  допълва тя и се надява положителните образци да стават от ден на ден и да се мултиплицират.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР