Всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали,

...
Всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали,
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: В самоизолация са всички от КСНС при президента

Всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали, сега се ревизират тестванията им и се чака разпореждане от РЗИ за карантина. Това разгласи на брифинг основният държавен здравен контрольор доц.Ангел Кунчев.

От администрацията на президента оповестиха, че Румен Радев и екипът му, взел участие в консултативния съвет са в самоизолация. Осигурена е естествената работа на президентската институция.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са карантинирани, оповестиха от Министерския съвет. Премиерът Кирил Петков трябваше да се срещне с управленията на петте национално представителни работодателски организации. Преди седмица те желаеха разговор, с цел да се търсят решения на проблемите с цените на електрическата силата и на природния газ за небитовите консуматори.
След КСНС: Председателят на Народното събрание Никола Минчев е с COVID-19
Председателят на Народното събрание Никола Минчев е дал позитивен тест за ковид. Това е станало след провеждането на Консултати...
Прочети повече
Премиерът ще работи отдалечено, а при потребност ще го замества вицепремиера Калина Константинова.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев също е под карантина и ще работи отдалечено. Основната му задача е подготовка на бюджета за идната година, обясниха за БНР от неговия кабинет.

Василев беше измежду участниците във Консултативния съвет по национална сигурност, след чието съвещание ръководителят на Народно събрание Никола Минчев даде позитивен резултат за Covid-19.

Междувременно зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин разгласи във Фейсбук, че няма да се карантинира, макар че през вчерашния ден взе участие в траялия близо 6 часа съвет.
И президентът Радев е под карантина след КСНС
Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, взели участие в Консултативния съвет за национална сигурност през вчерашния ден, са се самоиз...
Прочети повече
" Съгласно заповедта на министъра на опазването на здравето от 22.10.2020 година и разпоредбите на РЗИ за нейното приложение, аз НЕ подлежа на наложително карантиниране, защото съм преболедувал Covid по-малко от 3 месеца преди контакта със инфектиран. Тестът ми за Covid -19 е негативен. Във връзка с това имам намерение да продължа да извършвам отговорностите си, написа Вигенин.

И ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че ще се самоизолира след присъединяване си в КСНС. В пост в обществените мрежи тя насочи и рецензии към Никола Минчев, като дефинира държанието му като - изтъквам - безгрижно.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов заяви, че от РЗИ София са му се обадили, че е под карантина.

Малко по-рано водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който беше един от участниците в КСНС, съобщи, че ще се съобрази с решението на РЗИ, в случай че му бъде наложена карантина.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР