Всички търсим начини да направим почистването по-бързо и лесно. Вярвате

...
Всички търсим начини да направим почистването по-бързо и лесно. Вярвате
Коментари Харесай

Дразнещите хигиенни навици у дома, с които трябва да се разделите

Всички търсим способи да създадем почистването по-бързо и елементарно. Вярвате или не, от време на време „ директните пътища “ в действителност ви затрудняват в дълготраен проект. Вие и вашето семейство може даже да сте развили някои неприятни привички, които попречват способността ви да вършите работата по-ефективно (може даже да навредите на дома си!)

 

Време е да започнете да нарушавате тези привички, с цел да можете по-бързо да стигнете до по-чист дом. Ето един елементарен метод да започнете: Изберете един или два неприятни навика за разчистване, които да променяте всяка седмица. Скоро ще имате по-чист дом и повече свободно време за по-приятни занимания! За да се мотивирате, помислете си какво бихте могли да извършите, вместо да чистите.

 

Заривате се с хартия!

Дори с онлайн фактурирането и банкирането към момента има планина хартия, която се озовава в домовете ни. Сметки, списания, вестници, брошури от магазини, учебни проекти… имат податливост да се натрупат. Не позволявайте това да се случи!

 

Определете място покрай входа за цялата поща, периодически издания и хартиени формуляри и дръжте наоколо панер за изхвърлянето им. Най-малко един път седмично ги прегледайте и подредете.

Приберете значимите документи в директория и гледайте да сортирате и преценявате кое ви би трябвало още на момента и кое не, вместо просто да го хвърлите някъде, тъй като затрупате ли се, ще ви отнеме доста повече време и старания за подбиране, а това ще се повтаря още веднъж и още веднъж.

 

Оставяте мокри кърпи след душ, където ви попадне

В бързината постоянно оставяте хавлиените кърпи на пода след приложимост или захвърлени някъде из жилището (може би не го вършиме персонално вие, само че членовете на фамилията ви) и се постанова да ги събирате непрекъснато, или стоят мокри по този начин с часове, до момента в който се сетите да се заемете с тях. Това е неприятен табиет, тъй като с изключение на, че не е естетически задоволително, във влажната среда се развъждат доста бактерии и гъбички, които надали желаете в дома си. Ако забравите да включите вентилатора или да открехнете вратата на банята след душ пък, рискувате да се сдобиете с мухъл и плесен, които като се изключи че са грозни, са и рискови за здравето.

Вариантите са: 

1 Кърпите се употребяват еднократно и се хвърлят в панер за пране, избран единствено за кърпи (перете ги на по-висок градус, с цел да убиете патогените, настрана от останалото пране). 

2 Слагате закачалки за всеки член на фамилията (с надписи) и всеки закача там кърпата си да съхне след приложимост. 

 

Използвате прекалено много препарати

 

Използването на прекомерно доста почистващи средства или перилен препарат в действителност може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода. Ако остатъкът от почистващ артикул не се изплакне изцяло, остатъкът става магнит за замърсяване. Ето за какво би трябвало да прочетете напътствията и постоянно да употребявате предложеното количество или даже малко по-малко. Губите време и пари за спомагателния артикул и водата, с цел да го изплакнете.

 

Чистите с мръсни принадлежности

Как можете да очаквате непорочност, когато употребявате мръсни почистващи принадлежности? Ако пералнята ви има миризма от насъбрани бактерии в останки от препарат, облеклата ви ще миришат. Ако вакуумната торбичка или филтърът на прахосмукачката са цялостни с прахуляк, това няма да свърши добра работа. Мръсен моп или гъба са напряко развъдници за бактерии. 

Затова, отделете време за изцяло разчистване на приспособленията след всяка приложимост, като ги изпразните изцяло или измиете в гореща вода и добавите дезинфектант. Периодично подменяйте с нови.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР