Всички страдаме от липсата на достатъчно време, особено рано сутрин,

...
Всички страдаме от липсата на достатъчно време, особено рано сутрин,
Коментари Харесай

8 разкрасяващи ритуала, които да правим всяка сутрин

Всички страдаме от неналичието на задоволително време, изключително рано заран, когато се подготвяме за работа и изпращаме децата на учебно заведение. Въпреки това има няколко доста лесни ритуала, които е хубаво да знаем, не изискват доста време и старания, а очевидно могат да подобрят външния ни тип. Най-хубавото е, че те не изискват от нас да станем с един час по-рано, с цел да успеем да ги включим в утринния си график. Единственото, което е належащо, е да ги знаем и да се възползваме от тяхното благотворно въздействие. И по този начин:

Започнете да употребявате антиоксидантен серум

Антиоксидантите като витамин С и Е оказват помощ да се оправим със стареенето на кожата, породено от въздействието на свободните радикали, UV лъчите, замърсяването и всички останали стресови фактори, на които сме подложени всекидневно. Освен това, те въздействат извънредно добре върху общото положение на кожата ни и доста усъвършенстват нейния въшен тип и искра.

Започнете да консумирате протеини за закуска

Започнете да закусвате постоянно и не пропускайте да консумирате протеинови храни. Не е проблем да заместите утринните плодове с кофичка хубаво кисело мляко или сварени пресни яйца (или по-точно белтъци). Освен че ще ускори метаболизма ви, протеиновата закуска ще ви засити и ще избегнете нежеланото преяждане денем. Ето малко

Не пропускайте да ползвате слънцезащитни артикули

Сигурна съм, че няма човек, който да не знае какъв брой е значимо да се употребяват слънцезащитни артикули. Истината обаче е, че през зимния интервал постоянно подценяваме този факт. Погрижете се всички артикули, които ползвате, изключително кремът за лице или овлажнителят, да имат SPF отбрана. Така ще предотвратите нездравословното въздействие на ултравилетовите лъчи и нежеланото стареене на кожата.

Започнете да пиете по една огромна чаша вода, незабавно откакто станете

След сън тялото ни е обезводнено и има потребност от живителната мощ на водата. Поемането на огромно количество вода, още със ставането, ще ви ободри изцяло и ще помогне на кожата да се освежи. Освен това подкрепя стимулирането на естествените потребности и детоксикацията на организма.

Започнете да се движите повече заран

Проучванията демонстрират, че дамите, които се движат и вършат физически извършения заран, като се изключи че наподобяват по-добре, нямат проблеми и със съня. В случай че не можете да отделите време за извършения заран, помислете по какъв начин да увеличите ходенето си пешком. Можете да слезете една спирка по-рано и да вървите до работата или учебното заведение на децата, вместо да разчитате напълно на градския превоз или колата.

Изберете мирис с цитрусови нотки

Изключително любопитен е фактът, че цитрусовите аромати имат способността да ни влият позитивно и да внесат спомагателна нотка сила в всекидневието ни. Изследвания потвърждават, че цитрусовите аромати предотвратяват въздействието на напрежението и даже имат благотворно въздействие върху имунната ни ситема. Събудете лицето си със студена вода

За да се преборите с подпухналия и изтощен тип, започнете да плискате лицето си със студена вода незабавно откакто станете. Освен че ще ви освежи, това ще разсъни и тонизира отлично кожата.

Пийте зелен чай

Консумацията на зелен чай ще обезпечи нужния кофеин за утринното ви пробуждане. Освен това зеленият чай съдържа флавоноид, тип антиоксидант, който потвърдено забавя клетъчното увреждане и понижава риска от няколко типа рак. Ако не можете да се откажете от кафето, не се тормозете, тъй като то също има антиоксидантно деяние и потвърдено форсира обмяната на веществата в организма.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР