Всички сме наясно, че тестовете за наркотици на Пътна полиция

...
Всички сме наясно, че тестовете за наркотици на Пътна полиция
Коментари Харесай

Превозвачите са срещу отнемането на коли: Недопустима безсмислица!

Всички сме наясно, че тестванията за опиати на " Пътна полиция " твърде често дават подправени позитивни проби най-много за медикаменти и болкоуспокояващи. При доказването на такава подправена проба има ли механизъм водачът и/или притежателят на транспортната компания да бъдат обезщетени за месеците, в които не са упражнявали активността си? Все въпроси, на които не намираме отговор. Това се показва в позиция на Камарата на автомобилните превозвачи по мотив влезлите в действие законови промени, съгласно които транспортно средство ще може да се лишава при дадена позитивна проба за алкохол и опиати.

Според Камарата това е " неприемлива нелепост "  и са на мнение, че " вместо ред - законотворците за следващ път сътвориха безпорядък, който пък поражда голям брой въпроси ".

" Къде ще се държат отнетите тежкотоварни транспортни средства и кой ще дава отговор за тяхната сигурност в случай, че те костват десетки и даже стотици хиляди лв.? ", питат от Камарата.

В позицията се показва, че бизнесът оцелява мъчно и сходни промени ще спрат напълно стопанската активност на транспортните сдружения. И изясняват по какъв начин това ще се случи: " Когато се отнеме товарен автомобил, който не е на лидера и този автомобил е претрупан, какво се случва? На първо място - периодите за доставка, на второ място - възможни разноски за претоварване, на трето място - промяна с различен лидер. Но политика по образование на водачите няма, няма и да има с кого да го сменим, на четвърто място е оценка на автомобила - колко време ще чакаме чиновниците в държавните институции да правят оценка? "

От Камарата слагат и въпрос какво се случва, в случай че притежателят на дадена транспортна компания е и водач и бъде открито, че нарушава закона:  " Ще заплати ли равностойността на транспортното средство или ще му го лишават?. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР