Всички сме любители на сладкиши, приготвени от бяла рафинирана захар.

...
Всички сме любители на сладкиши, приготвени от бяла рафинирана захар.
Коментари Харесай

Кафява захар Мусковадо

Всички сме фенове на сладкиши, приготвени от бяла рафинирана захар. Това, което не знаем е това, че тя може да бъде сменена напълно от по-здравословната опция на захарта, а точно това е кафявата захар Мусковадо.

Кафявата захар Мусковадо е нерафинирана захар от остров Мавриций. Тя се познава елементарно по обичайния си мрачен цвят и напълно заменя всички приложения на бялата захар в кулинарията.

Въпреки това обаче, кафявата захар Мусковадо е лепкава и има характерен привкус, който се дължи на тръстиковия сироп, който не е обособен от нея при образуването ѝ.

Най-голяма продукция на кафявата захар Мусковадо се регистрира във Филипините.

Най-често се продава в опаковки от 300-500 грама, като цената ѝ варира сред 3-5 лева

Опаковката обаче след приложимост би трябвало да се затвори добре, защото положителния и специфичния усет на Мусковадо се дължи на това, че е лепкава и по-ароматна от другите типове кафява захар.

 Видове захар

Как да познаете същинската кафява захар Мусковадо?

Върху опаковката на кафявата захар би трябвало да написа нерафинирана.

Цената е по-скъпа от естествената захар, само че това не е благонадежден метод да разберем дали дадената захар е истинска;

Най-надеждният домакински тест е следният: Нужни са ви малко захар и вода. Сложете малко захар в транспарантен съд (чаша) и налейте малко вода. Разбъркайте добре и наблюдавайте какво се случва.

Ако захарта е оцветена с меласа, то водата ще се оцвети, а на дъното ще се утаят кристалчетата бяла захар. Ако сте попаднали на качествена кафява захар, водата ще си остане транспарантна, а захарта - кафява.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР