Всички сме гледали филми. И всички, които сме гледали филми,

...
Всички сме гледали филми. И всички, които сме гледали филми,
Коментари Харесай

10 разлики между филмите и действителността

Всички сме гледали филми. И всички, които сме гледали филми, най-малко един път сме възклицавали на някоя сцена „ Да, бе, шансът е никакъв! “ или „ Добре, че е филм, с цел да допускам “.

Определено разминаването с действителните събития е голямо, а приликата е оскъдна. Вижте 10 разлики сред филмите и действителността.

1. Раждането

 10 разлики сред филмите и действителността

Най-редкият предходник на раждането е приключването на околоплодните води, само че филмовата промишленост залага на този сигнал, с цел да оповести за настъпващия миг. В действителния свят раждането е доста по-болезнен и сложен развой от това, което прожектират в Холивуд. Понякога на нас дамите ни се желае да беше в действителност толкоз елементарно!

2. Сцените с боеве

Всички сме гледали подиуми с Джеки Чан, в които той ловко показва бойни умения, само че каква в действителност е действителността? Падането от високо и ударите по главата са си много мъчителни и при сходна каскада сме обречени на мъка много дълго време. Във филмите обаче наподобява много безболезнено.

3. Не употребяват мобилни телефони

 10 разлики сред филмите и действителността

Честно да си признаем отмина ерата на домашните телефони или ходенето до нечий дом с цел да съобщим нещо или просто да проверим дали някой е добре. Обикновено първо се обаждаме на въпросия другар, питаме го дали си е у дома, по какъв начин е, свободен ли е и чак тогава вероятно отиваме на посетители. Е, в по-голямата част от продукциите от 21 век виждаме много постоянно и това разминаване с действителността.

4. Прекаленото свободно време

Дори хората от дребните градове се замисляме по какъв начин е допустимо героите от филмите и сериалите да разполагат с толкоз доста свободно време и в същия миг да живеят в охолство… А това в огромните градове като Ню Йорк е изцяло невероятно! Да имаш време за дълъг обяд с другар, да посетиш фитнеса след работа, да вървиш на танци или на друго забавление е цялостна илюзия!

5. Винаги всички от компанията са налице

 10 разлики сред филмите и действителността

Няма човек на планетата, който да не е гледал някой от ситкомите „ Приятели “, „ Как се срещнах с майка ви “, сериала „ Сексът и градът “ и други А предписание ли ви е усещане, че постоянно цялата тайфа са дружно и съумяват да намерят време да се съберат безусловно всякога? Въпреки работата, децата, фамилиите и прочие В действителния живот не става по този начин. Цялата компания се събира един път годишно, при огромен шанс – два пъти.

6. Събуждат се красиви

Не съществува жена, която да не си мечтае заран, щом отвори очи до обичания си, тя да наподобява съвършено. Грим, прическа и прелестен мирис. Във филмите постоянно героите са толкоз добре изглеждащи, за разлика от множеството дами, чиито коси заран се борят за самостоятелност, алицето си мечтае за вода за ободряване. Да не приказваме, че не смеем да продумаме и сричка, до момента в който не измием зъбите си. Ех, да беше в действителност по този начин, щеше да е великолепно. Но уви, филмът си е филм.

7. Кафето преди работа у дома

 10 разлики сред филмите и действителността

Да вдигнат ръка, тези, които стават рано заран, оправят се за работа, вършат си старателна и изобилна закуска и имат време да прочетат вестника, да пият кафе и да са на работа от 7 ч. сутринта? Всъщност постоянно във филмите работното време като че ли стартира в 12 ч. и завършва в 13 ч. Да, само че в мегаполисите нормално хората, чиято работа се намира надалеч от вкъщи, стават много по-рано, с цел да съумеят да стигнат в точния момент. И в никакъв случаи нямат време за вестник, кафе и… тоалетна. Съжалявам. Може да си изберете единствено едното.

8. Винаги можеш да проникнеш в непознат дом

Така! Да погледнем тази обстановка. Искате да влезете в дома на ваша другарка, тъй като имате подозрение, че се среща с гаджето ви. Никой комшия няма да ви види, ще огледате цялата къща, ще търсите доказателства, а когато тя се прибере, вие ще се скриете под леглото и ще седите там към 5-6 часа, до момента в който реши да влезе в банята. А вие за тези часове няма да огладнеете, няма да ви се приходи до тоалетна и тя няма да ви забележи. Никога! Да не приказваме, че в множеството случаи вратата е била отключена. Че тя напряко си ви е поканила на посетители!

9. Плановете в никакъв случай не се провалят

 10 разлики сред филмите и действителността

Или в 99,9% от случаите е тъкмо по този начин. Изчисляваме тъкмо до секунда, когато някой влезе в стаята, какво тъкмо ще направи, какви ще бъдат стъпките му, мислите му, потребностите му… Всичко! Ако желаеме да погодим на някого клопките от „ Сам у дома “, нито един не би бил сполучлив. Но в реалност един талантлив разум, даже би се затруднил с сходна логическа задача!

10. Винаги има благополучен край

Да, всички желаеме благополучен край както във всяка една прожекция. Влюбените са дружно, положителното спечелва, неприятните са в пандиза, няма страдалчество, няма сълзи. Виждаме само през розови очила и сме номер едно. За страдание обаче щастливият край е единствено по филмите. В нашата тъжна реалност много постоянно се сблъскваме с споровете на ориста и щастливият край нормално е печален за други.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР