Всички сме чували за Валя Балканска и това, че песента

...
Всички сме чували за Валя Балканска и това, че песента
Коментари Харесай

Над 15 000 картички, нарисувани от български деца, скоро ще излетят в Космоса

Всички сме чували за Валя Балканска и това, че песента " Излел е Дельо Хайдутин " звучи из галактическите небеса към този момент дълги години. Подобна прелестна самодейност се е зародила преди време в България. Тя носи името " Космическа поща " и с помощта на нея картичките на над 15 000 български деца ще създадат своето галактическо странствуване напълно скоро. Те ще бъдат изстреляни с ракетата " New Shepard ", която е направена от компанията " Blue Origin " на Джеф Безос. В момента картичките към този момент са във Ван Хорн, Тексас където е и площадката за изстрелване на ракетата!
Ето какво споделят и уредниците за своята самодейност: #КосмическаПоща дава опция на българските възпитаници да изпратят в Космоса картичка с персонално обръщение за бъдещето на нашата планета.
 70 бургаски деца изпращат картички от морето на своите връстници в град Монтана 70 бургаски деца изпращат картички от морето на своите връстници в град Монтана
70 бургаски възпитаници от ОУ " Свети Климент Охридски " ще изпратят на 29 октомври картички от морето, изрисувани от тях, на връстниците си...
Интересно е да се означи, че България е първата страна в целия свят, която на национално равнище стана част от програмата на бизнесмена и човеколюбец Джеф Безос #КосмическаПоща. Като част от нея ѝ български възпитаници от цялата страна получиха възможност да изпратят в Космоса картички със свои послания към бъдещето.
Самата самодейност се осъществя сред 15 септември и 23 октомври. Програмата е рядка по рода си опция за възпитаници от цялата страна да си показват своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса „ Защо Земята има потребност от Космоса? “. Пощенските картички освен ще полетят при идните изстрелвания на ракетата New Shepard, само че и ще бъдат изпратени назад до всеки възпитаник с пощенски щемпел „ Летял в Космоса ”. Така всеки участник ще се снабди с достоверна пратка от космоса! 
Считаме, че това е една чудесна самодейност за разпалване на въображението и изследователската жадност на всяко едно дете у нас. Адмирации за забърканите от българска страна в реализацията на тази концепция. Всеки, който се интересува от развиването и финала на акцията може да следи на самодейността във Фейсбук. Там регулярно се разгласява информация за идващите стъпки. Ние, както и всички участници чакаме изстрелването на ракетата с боязън!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР