Всички сме чували крилата мисъл на Марк Твен: Дрехите правят

...
Всички сме чували крилата мисъл на Марк Твен: Дрехите правят
Коментари Харесай

Какво е общото между Марк Твен и сутиена?

Всички сме чували крилата мисъл на Марк Твен: „ Дрехите вършат индивида. Голите имат от никакво до напълно малко въздействие върху обществото ”. Но знаете ли какво общо има той с един детайл от облеклото, който обличаме всеки ден, а точно – сутиена?

И през днешния ден се оплакваме от неуместните клипси на сутиените, които ни бавят заран и постоянно затрудняват противоположния пол. Но да се радваме, че не живеем през XIX в., когато дамите са носели корсети, а обличането заран е било същински обред. Улеснението на актуалните сутиени изискуем на Марк Твен, който, естествено, не е подозирал каква интервенция ще има в женското облекло. 

 



Патентованото закопчаване на Марк Твен

 

Писателят бил огромен фен на нововъведенията и когато нещо не му харесвало, се опитвал да го усъвършенства. По негово време всички мъже употребявали тиранти за панталоните си, само че той ги презирал. Затова измислил своя система за закопчаване – с ластик и железни клипси, посредством които може да се контролира обиколката на дрехата. През 1871 година получава патент за своето откритие, без да подозира, че то доста скоро ще се озове на всеки дамски тил. А близо 20 години по-късно, на Световното ревю в Париж през 1989 година, е показан първият сутиен, наречен  “Le bien-être ” (в превод от френски: “блаженство ”).
 А коя е Мата Хари?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР