Всички сме чували, че можем да стимулираме хормоните на щастието

...
Всички сме чували, че можем да стимулираме хормоните на щастието
Коментари Харесай

4 малко познати начини да стимулираме хормоните на щастието

Всички сме чували, че можем да подтикваме хормоните на щастието със здравословно хранене, извършения и задоволително време с другари. Но какво постоянно пропущаме в рецептата за положително въодушевление?

Хормоните на щастието са четири – серотонин, допамин, окситоцин и ендофорин, като всеки от тях дава отговор за разнообразни знаци за щастието ни. Окситоцинът да вземем за пример е така наречен “любовен хормон ” и се синтезира най-вече, когато реализираме физически контакт с някого, който обичаме.

Сератонинът се контролира от примитивните стремежи на индивида да затули глада си и да се наспи задоволително – когато тези наши потребности са изпълнени, се покачва цялостното ни въодушевление също. Ендорфинът е обвързван със напрежението и болката, които понижат равнището на благополучие, а допаминът се усилва, когато изпитваме задоволство от себе си.

 4 малко познати способи да подтикваме хормоните на щастието

Освен обичайните способи да се грижим за верните равнища на тези хормони има и пет малко познати трика, които могат да ни оказват помощ да повишим настроението си. Ето кои са те:

Приемайте триптофан

Тази аминокиселина е доста подобаваща за синтезирането на сератонин. Така оптималният рием на триптофан усъвършенства съня ни, оказва помощ ни да си почиваме задоволително и понижа апетита ни. Едновременно с това той ще ни подари с красива кожа и по-добра фигура.

В доста високо въглехидратни храни може да намерим аминокиселината, само че най-добре е да се приема като хранителна добавка.

Набавяйте си задоволително тирозин

Това също е значима аминокиселина, която оказва помощ за положителното ни въодушевление. Тя подтиква отделянето на допамин и понижа цялостното равнище на стрес в организма. Едновременно с това е доста уместно за хората, които водят деен метод на живот, тъй като ще усъвършенства възобновяване на мускулната тъкан след подготовка.

 4 малко познати способи да подтикваме хормоните на щастието

Той се среща в доста високопротеинни хранителни артикули като соя, пилешко и пуешко месо, риба, ядки и семена, авокадо, банани и млечни артикули, само че също може да се откри и под формата на хранителна добавка.

Пийте повече зелен и бял чай

И двата типа питиета са извлечени от едно и също растение, както и черния чай включително. Единствената разлика сред тях е методът на обработка на листата за чая. Зеленият и белият чай се оказват с най-хубаво въздействие върху хормоните допамин и сератонин, тъй като най-успешно успокояват организма.

Взимайте пробиотици

Те освен се отразяват върху вярното действие на организма, само че и те също подтикват синтеза на сератонин и допамин. Можете да си ги набавяте от ферментирали артикули, кисели млека и подготвени хранителни добавки.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР