Всички служители в Изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ (ИААА), осъществяващи контролна

...
Всички служители в Изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ (ИААА), осъществяващи контролна
Коментари Харесай

Нова система за проверка на превозни средства и шофьори

Всички чиновници в Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ (ИААА), осъществяващи контролна активност, работят през нова електронна осведомителна система . Това заяви на брифинг изпълнителният шеф на организацията Бойко Рановски.

Системата работи от 4 януари и подкрепя контролната активност на организацията, посочи Рановски.

Новата система включва таблети за далечен достъп и мобилни принтери . Предстои надграждане с ПОС терминали, с цел да може да се правят и заплащания на място при определяне на нарушаването , разяснява още той.

Изпълнителният шеф на ИААА посочи, че с въвеждането на данните на спрения за инспекция лидер, ще се получава информация за неговата дееспособност, квалификацията му , психическата валидност , както и за съществуването на всички други документи, даващи му право да упражнява специалността.

При въвеждане на данните на превозвача, ще се получава и информация за лиценза на компанията.

„ Това, което до момента се правеше на хартиени документи, в този момент се прави посредством осведомителната система . Така контролът ще бъде по-обективен и по-реален. За всяко открито нарушаване системата ще алармира контролния орган за взимане на отношение “, разяснява още Бойко Рановски.

Той добави, че системата има връзка с други европейски системи отвън нашата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР