Всички служебни правителства управляват около година и половина. Не бих

...
Всички служебни правителства управляват около година и половина. Не бих
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Не бих казал, че искам да управляваме още

Всички служебни държавни управления ръководят към година и половина. Не бих споделил, че желая да управляваме още, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия вицепремиерът Атанас Пеканов. Според него пред страната има ясни задания - устойчиви обществени финанси, политика по приходите, повече обществена отбрана и акцент върху понижаване на обществените неравенства. " Не могат да продължат някои помощи за бизнеса, които не са таргетирани ", е мнението на Пеканов.

Той акцентира, че правосъдната промяна би трябвало да се случи. " Тя не е нещо нереално. На първо място тя е законите, заложени в проекта за Възстановяване и резистентност, които са готови от служебното държавно управление и Крум Зарков. И не на последно място - обучение, това са нещата, към които би трябвало да се откри обединяване ", счита вицепремиерът.

Според Пеканов служебното държавно управление не се е намесвало в изборите, само че е имало проблеми, на които е трябвало да реагира. На въпрос дали служебното държавно управление е свалило инфлацията, или тя е спаднала сама вицепремиерът отговори: " Със сигурност международните трендове имат въздействие, само че и тук политиката, която се прави ".

Атанас Пеканов е на мнение, че по част от промените може да се реализира единодушие сред партиите. Той подлага на критика заиграването на някои от партиите със страховете на хората посредством акциите против еврото. " От години българите влагат в парцели. Цените им са в евро. Аз не разбирам за какво най-важният си актив го купуваш в евро, а кашкавал не искаш да си купиш в евро ", разяснява той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР