Всички ще подкрепят кабинета на ИТН, но оттам нататък започва

...
Всички ще подкрепят кабинета на ИТН, но оттам нататък започва
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: ИТН да търсят мнозинство, иначе попадат в капан

Всички ще поддържат кабинета на Има Такъв Народ, само че оттова нататък стартира сложното и за парламентаризма , и за новото държавно управление. Това съобщи някогашният обществен министър Ивайло Калфин в утринния блок на Българска национална телевизия.

Когато се прави държавно управление на малцинството без ясни политики и болшинство, няма по какъв начин да се получи .

Калфин изясни, че с държавно управление на малцинството Има Такъв Народ ще попадне в капан , в който ще би трябвало да търси гласове за гласоподаване на законопроекти в Народното събрание.

Никой не желае да има избори, държавно управление ще има - то може да изкара и дълго, даже да си изкара мандата, само че ще има договаряния за всяко едно гласоподаване, сподели Калфин.

Ако Има Такъв Народ решат да се освободят от отговорност, не сформират кабинет и се явят на избори, щели да ядосат още повече хората , е мнението на Калфин.
 Има Такъв Народ праща предложения за съвещания с 3 партии за държавното управление си
Има Такъв Народ праща предложения за съвещания с 3 партии за държавното управление си

" Изправи се БГ! Ние идваме ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия

Според него.

Политическата отговорност, по думите му, е обективно събитие. На идващите избори гласоподавателите доста ясно споделят какво мислят.

В интерес на Има Такъв Народ е да търсят болшинството , другояче попадат в личния си капан , уточни Калфин.Той счита, че държавното управление на Има Такъв Народ ще бъде упрекната, че желае ГЕРБ да се върне на власт.

Ивайло Калфин не е уверен, че Има Такъв Народ ще имат лична кандидатура за президент, в случай, че се изказали много ласкаво за настоящия държавен глава Румен Радев.

Ивайло Калфин като някогашен обществен министър дефинира тематиката на политическите партии за увеличение на приходите и пенсиите като смислена . Това са тематики, които са естествени, само че по какъв начин ще се случат е различен въпрос и по какъв начин да бъде търпимо за стопанската система, посочи той.

Според него, което направило служебното държавно управление е доста положително . Калфин добави, че няма неприятно, че служебният кабинет дава оферти, само че решенията се взимат от Народното събрание.

Служебният кабинет е станал жертва на напрежението сред политическите партии .
 Пламен Николов работи с риск, само че с обмислен риск
Пламен Николов работи с риск, само че с обмислен риск

Има Такъв Народ: Предпочитаме да управляваме сами, предлагаме политики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР