Всички се нуждаем от придобиване на ново въоръжение и техника.

...
Всички се нуждаем от придобиване на ново въоръжение и техника.
Коментари Харесай

Емил Ефтимов към НАТО: Всички се нуждаем от ново въоръжение и техника

Всички се нуждаем от придобиване на ново въоръжение и техника. С коопериране за взаимно придобиване на качества, да избегнем нежелана конкуренция сред нас. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в изявлението си на годишната конференция на Военния комитет на НАТО в Талин, Естония.

Пред началниците на защитата на страните-членки на Алианса той посочи нуждата от взаимно придобиване на въоръжение и техника като метод за отбягване на оскъпяването и за реализиране на по-добри условия и цена за закупуване.

„ Необходимо е да изградим механизъм за съгласуваност, координиране и не на последно място, поддържане на връзка с промишлеността. Нашите отбранителни предприятия се нуждаят от дълготрайно прогнозиране, обмисляне и коопериране, с цел да могат да задоволят възходящото търсене. Войната в Украйна демонстрира потребности в сериозни области, които би трябвало да бъдат обезщетени в къси периоди “, означи началникът на защитата.

В своето изявление на конференцията адмирал Ефтимов посочи също значителния принос на България към настоящите задачи и интервенции, провеждани в района на Западните Балкани като фактор за поддържане на ситуацията по сигурността. Той означи, че продължаващите задължения в съюзен формат са гаранция за повишението на качествата на всички участващи български формирования. „ Това неизбежно оказва положително въздействие на силите за национална защита и постигането на оперативна съгласуемост със страните-членки “, акцентира той.

Началникът на защитата уточни дейното ни присъединяване с персонален състав в щабовете и подразделенията в интервенциите, осигуряващи безвредна и сигурна среда в Косово и Босна и Херцеговина.

В рамките на конференцията адмирал Емил Ефтимов организира и двустранна среща със своя италиански сътрудник адмирал Джузепе Драгоне. Той изрече признателност за водещата роля, поета от Италия като рамкова страна на бойната група на наша територия. Адмирал Ефтимов насочи покана към адмирал Драгоне да участва на формалната гала по вдишване на командването на групата, която ще се състои през октомври на образователен полигон „ Ново село “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР