Всички родители се радват на децата си и им помагат

...
Всички родители се радват на децата си и им помагат
Коментари Харесай

Как да научите детето си да бъде самостоятелно

Всички родители се радват на децата си и им оказват помощ ежедневно да опознават света и да се оправят с него. Но е хубаво детето да може да бъде независимо. Тук идва алтернативата по какъв начин хем да му оказваме помощ и да бъдем до него, хем и да бъде независимо. Ако ви е комплицирано и още не сте намерили отговора на този въпрос, ние ще ви помогнем.

Да стартираме от кухнята

Помолете детето си да си измива чиниите откакто хапне, да си почиства мястото, да подрежда шкафчета. Така то ще стартира да възприема кухнята не като място, на което мама е задължена да готви, а децата единствено да ядат, а че всеки има някакви отговорности. Малко по малко можете да му давате и да прави единствено някакви неща като почнете от най-елементарните като изпичане на филийки или правене на плодово мляко. След това можете да продължите с омлет и проявление на по-сложни неща. Можете и да помолите детето да нареже зеленчуците за ястието. Важно е да взе участие по някакъв метод в приготвянето на храната.

Как да го научим да се облича независимо?

Това не е доста елементарно. Обличайте го в една и съща поредност всеки ден, с цел да може да запомни детето какво първо би трябвало да направи и какво следва по-късно. Избирайте лесни облекла първоначално, с цел да може да се оправя единствено.

Как да го научим да си подрежда стаята?

Не е елементарно, само че не е и невероятно. Какво най-вече обича да прави детето ви? Вероятно да се отдаде на компютърни игри и телевизия. Е, в случай че поставите изискване, че последните ще бъдат налични единствено след разчистване на стаята, евентуално детето ще надделее мързела си. Също по този начин може да му оставите лист с нещата, които би трябвало да прави в банята, в стаята му, на всички места, където може да ги види, с цел да не ги не помни.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР