“Всички рискови активи се качват, не е само биткойн. Ако

...
“Всички рискови активи се качват, не е само биткойн. Ако
Коментари Харесай

Недев: Биткойн няма фундамент, а на инвеститорите им омръзна да търсят хедж срещу инфлацията | Бизнес, 30.01.23 г.

“Всички рискови активи се качват, не е единствено биткойн. Ако погледнем компанията Tesla, тя е направила 60% растеж за този интервал. В последна сметка биткойн се въздейства от динамичността алчност-страх при вложителите. Ако показателят е бил на равнище 20 преди месец, сега, показателят е на стойности към 60. Този тренд се повтаря и при акциите. Изведнъж се открива, че се връщаме към рисковите активи. ” - по този начин вложителят и основател на Viva Invest, Стойчо Недев, разяснява мощното начало на годината за цената на биткойн. 

Според вложителя, в капиталовата общественост се следи предпочитание за повече риск, защото през миналата година, страхът и резервираността са били преобладаващи. Недев чака растежа при криптовалутите да продължи още 15 дни и следван от придвижване надолу. 

“Гледам биткойн единствено на техническо равнище. Знам, че има хора, които считат, че има пиедестал. За мене няма. Можем да създадем прогноза за цената на биткойн през тази година, само че за мен няма смисъл. Къде ще бъде цената след една година е рано да се каже, само че има огромна възможност цената на криптовалутата да е на по-високо равнище от сегашната. “

За Недев, вложителите не би трябвало да държат на съответно мнение и очакване за цената на даден актив, а да поправят решенията си, когато пазарът ги опровергава. 

“Ще следя придвижването надолу, което чакам. И по методът по който реагира цената на биткойн ще преценява дали да отворя нова позиция. ”

Колко би трябвало да бъде делът на криптовалутите в портфейла на един вложител и за какво не би трябвало да робуваме на прогнози, когато влагаме? Вижте повече в идващото видео. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР