“Има повишение на търсенето на злато в Китай заради смяната

...
“Има повишение на търсенето на злато в Китай заради смяната
Коментари Харесай

Как св. Валентин се отразява на търсенето на злато у нас? | Бизнес, 14.02.2023

“Има покачване на търсенето на злато в Китай поради промяната на лунната година. Сега следва годината на заека, и има огромен интерес към монети и ключета с новото животно от лунния календар на Китай. Но действително видяно, нарасналото търсене на злато в Китай се дължи на покачването на икономическата интензивност след прекратяването на локдауните в страната. Хората стартират да харчат за всичко, освен за монети и кюлчета. ” - по този начин създателят на igold, Крум Атанасов разяснява нарасналото търсене на злато в Китай сред двата от най-големите им празника за годината.  

Въпреки, че в Европа златните бижута имат висока надценка и не са обект на интерес от вложителите, то в азиатските страни има бижутерски произведения със “стандартни плетки ”, които имат ниска надценка поради лесната направа. Това трансформира тези бижута в капиталов артикул. 

“Това ги прави да са по-ликвидни и с по-ниски цени. И в случай че за България и Европа бижутата не са капиталов артикул, не по този начин стоят нещата в Китай и Индия. ” 

Крум Атанасов разяснява и растежа в покупките на злато в Китай и дали те могат да бъдат считани за знак показващ оптимизъм за стопанската система на Поднебесната: 

“Правителството на Китай насочва своите жители към спестявания и упования за криза, което усилва ритейл покупките на злато. Хората стартират да се успокояват и да харчат след края на локдауните, само че въпреки това има и рецесионни терзания. Съчетават се леко разпределяне по отношение на минал миг и леко терзание по отношение на предстоящ миг. ” 

Защо централните банки стремително купуват злато и има ли възможност за нов “златен стандарт ”?  Как св. Валенитн се отразява на търсенето на злато у нас?  Вижте повече в идващото видео. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР