“Абсолютно всяка една война се води заради икономически интерес. Икономическият

...
“Абсолютно всяка една война се води заради икономически интерес. Икономическият
Коментари Харесай

Проф. Красимир Петров: САЩ налагат ”данък” върху света, Русия иска залежите на Донбас | Бизнес, 13.02.2023

“Абсолютно всяка една война се води поради стопански интерес. Икономическият интерес може да е бил банален, като това да се води война за територия, само че това от дълго време не се случва. Сега войните се водят за запас. Определено политиката на Съединени американски щати е напълно обвързвана с запаси и ресурсни войни. ” - това споделя проф. Красимир Петров, д.и.н. от Ohio State University.

За госта, икономическият интерес на Русия за войната в Украйна е “изключително богатата на естествени находища земя на Донбас, която е и по-плодородна ”.

Проф. Петров разяснява и въпросът към скъпите бумаги на Съединени американски щати:

“Голям дял от скъпите бумаги на Съединени американски щати са в китайски ръце, тъй като това е главен инструмент на Америка да изнася заем в чужбина против действителни артикули и услуги. ”

Проф. Петров споделя, че Съединени американски щати косвено задължават останалите нации да употребяват тяхната валута и това подчинява другите страни да се преценяват с паричната политика на Америка.

“В последна сметка, Съединени американски щати постановат “империален налог ” при който те печатат необезпечени пари, които дават в замяна на всевъзможни услуги и артикули. Не се чака в някакъв предстоящ миг Съединени американски щати да обслужат и изплатят своите задължения.Този безконечен дълг се обезценява всяка година поради инфлацията и Съединени американски щати се обогатяват за сметка на останалия свят. “

Къде е мястото на Китай в икономическите войни и по какъв начин Съединени американски щати изнасят инфлацията в други страни по-света? Плаща ли България за про-инфлационната политика на ЕЦБ и била ли е страната ни жертва на стопански войни в новата си история? Вижте повече в идващото видео.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР