Всички постройки в ромската махала на Войводиново са незаконни. Във

...
Всички постройки в ромската махала на Войводиново са незаконни. Във
Коментари Харесай

Бутат цялата ромска махала на Войводиново, всички къщи са незаконни

Всички постройки в ромската махала на Войводиново са противозаконни. Във вторник ще бъдат осъществени инспекции на място от ДНСК и пожарната и къщите ще бъдат съборени най-рано след 14 дни, защото тогава изтича законовият период за обжалване. Това изясни министърът на защитата Красимир Каракачанов, който през днешния ден бе в пловдивското село, в което ескалира напрежение след побоя на командос от двама локални младежи.

Хората от селото упорстват за премахването на противозаконните постройки, а нощес във Войводиново имаше огромен митинг, който се чака да продължи и през днешния ден.

Според Каракачанов би трябвало да бъде направена цялостна стратегия за решение на ромския въпрос и да се обвърже приемането на обществени помощи с образованието и полагането на труд.

„ Хората не са длъжни да търпят част от популацията, което има единствено права и не желае да разбере, че има и отговорности и би трябвало да съблюдава закона ”, сподели министърът.

Още от през вчерашния ден ромската махала в селото е опразнена. Полицията ревизираше за нелегално пребиваващи, само че такива не бяха открити. Официално записаните съгласно кметството са към 250 души, действително живеещите са два пъти повече, споделят обаче хора от селото.

„ Парадоксалното е, че ромите в България станаха извънредно нагли към този момент. Преди няколко дни набиха служител на реда, преди два дни бият боен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа ”, безапелационен беше Каракачанов.

Според локалното кметство всички къщи са противозаконни, издигнати на общинска земя. На неочаквана инспекция пристигнаха и техници от енергодружеството, които ревизираха за кражба на ток.

Заради неналичието на жителите им инспекторите не съумяха да връчат актовете за противозаконните постройки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР