Всички погледи на волейболна България този уикенд ще са вперени

...
Всички погледи на волейболна България този уикенд ще са вперени
Коментари Харесай

Турнирът за Суперкупата на България при мъжете дава старт на новия сезон в клубния волейбол у нас

Всички погледи на волейболна България този уикенд ще са вперени в бургаската зала “Младост ”, където ще се организира шампионатът за Суперкупата на България при мъжете.

Действащите първенци в НВЛ Нефтохимик 2010 Бургас, носителят на Купата на България Хебър Пазарджик, както и бургаският Дея спорт и столичният Левски София ще кръстосат шпаги на 14 и 15 октомври в разногласието за трофея.

До този миг единствено два тима са печелили Суперкупата - Нефтохимик 2010 беше цялостен хегемон в конкуренцията в интервала 2016-2018 година, преди Хебър да грабне първа купа през 2019-а година През 2020-а бургазлии още веднъж върнаха купата във витрините си, само че в последните две издания на конкуренцията триумфът бе за " тигрите ".

През актуалната 2023-а година за първи път в историята на мъжкия ни хайлайф носителят на трофея ще бъде избран след провеждането на шампионат с 4 участници, които ще изиграят два полуфинала и край.

" Шампионът, носителят на Купата и финалистите ще открият сезона. Домакин оттук нататък ще бъде тимът, който е станал първенец, тъй че това издание ще бъде в Бургас с присъединяване на Нефтохимик 2010, Хебър, Дея спорт и Левски София, защото тимът от Пазарджик игра и в двата финала и вземаме идващия в класирането от постоянния сезон. С два полуфинала и край, които съм уверен, че ще бъдат доста забавни - ще дадем старт на новия сезон. Какво по-хубаво от два дни волейболен празник за начало, уверен съм, и с цялостна зала. А седмица по-късно стартира и самото състезание ", изясни ръководителят на НВЛ Живко Желев.

Надпреварата ще бъде открита в събота (14 октомври) с двата полуфинала:

ВК Хебър Пазарджик - ВК Дея Спорт от 16:30ч.
ВК Нефтохимик 2010 - ВК Левски София от 19:30ч.

Големият пък край ще е в неделя (15 октомври) от 19:30ч.



Главните настоящи лица на терена също показаха упованията си от идните дуели:

" Готвим се интензивно за полуфинала против Левски София. Ще се радваме на поддръжката на нашите почитатели в залата ", съобщи капитанът на Нефтохимик 2010 Георги Петров.

" Подготовката на тима протече по проект. Справяме се с дребни здравословни проблеми, които са част от работата. Лошото е, че не бяхме всички - имахме хора, които бяха с националните тимове, само че се събрахме преди Суперкупата. Мисля, че ни чака един равносилен дуел. На наша страна са опитът и семейството, на страната на Левски е, че ядрото им се резервира и ще бъдат по-сработени на този стадий от подготовката. Мисля, че имаме сили да продължим. Идеята на шампионата е добра, само че може би не за битка за Суперкупата, тъй като носителят на този трофей би трябвало да се излъчи от носителя на Купата и първенеца ", добави наставникът на първенците Атанас Петров.

" Смятам, че тръгнахме добре в интервала на подготовка. Имахме два казуса - единият е Владислав Иванов, който претърпя безразсъден случай и няма да може да вземе присъединяване първоначално. Симеон Николов пък беше с националния тим и не беше с нас, само че като цяло всичко мина добре. От Суперкупата чакам да бъде един забавен шампионат - сигурно ще се срещнат тимове, които, съгласно мен, са с много изравнени сили, имайки поради, че сме при започване на сезона. Не чакам някой от тимовете да е оптимално положение, само че считам, че ще се получат забавни мачове. Суперкупата постоянно е била като празник - начало на сезона, начало на волейболното състезание. В новия формат има повече мачове, тъй че аз считам, че може би е по-добре хората да гледат повече волейбол ", показа треньорът на " сините " Николай Желязков.

" Тази година Суперкупата има нов формат, който ще бъде много по-интересен от предходните години. В момента сме в разгара на подготовката си и считам, че сме на верния път. Надявам се, че ще можем да покажем всичко това по време на първия мач против Хебър, който е един от най-стойностните тимове в България. Надявам се да имаме добра поддръжка в залата в Бургас и ще се веселя да видя всички почитатели там ", разяснява капитанът на Дея спорт Георги Братоев.

" Подкрепям новия формат на шампионата. Мисля, че тези мачове са значими за тимовете, несъмнено, само че повече за самите почитатели. Очаквам, че мачът против Хебър ще е среща на високо равнище, с тимове, които имат долу-горе идентични цели, механически и тактически. След финала предходната година с Камило Плачи на Купата на България, в този момент това ще е още една опция да срещна треньор, с който съм работил толкоз доста. Отделно, Алберто Джулиани е един от моите най-хубави другари. Имам тим със състезатели, които са специалисти - и от шампионатите, където са играли, и като възраст. Смятам, че с тях няма потребност от рискова работа, а от това във значимите моменти да стигнем до нашето равнище ", сподели още наставникът на бургазлии Франческо Кадеду.

" Бях сюрпризиран от новия формат на шампионата, само че се веселя, че сме взели образец от италианското състезание, тъй като ще е доста забавно за почитателите и ще има повече волейбол за гледане. Моите упования са, че ще играем прекрасен волейбол и се надявам да успеем да се зарадваме с две победи и да донесем Суперкупата в Пазарджик ", разкри Николай Къртев, който се завърна в Хебър през лятото.

" Мисията ни за този шампионат е да играем прекрасен волейбол. Това е нашата цел. С моите асистенти работим добре, тъй че това е моето само очакване все още. Що се отнася до новия формат на шампионата - одобрявам го. В този миг от сезона, всички имаме потребността да се обиграваме и да играеш с тези мощни противници е доста добре за нас ", добави новият треньор на отбора Алберто Джулиани.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР