Всички пешеходни пътеки край пловдивските училища, детски градини и ясли

...
Всички пешеходни пътеки край пловдивските училища, детски градини и ясли
Коментари Харесай

Освежават пешеходните пътеки в Пловдив преди първия учебен д...

Всички пешеходни пътеки край пловдивските учебни заведения, детски градини и ясли се чака да бъдат освежени преди първия образователен ден на 15 септември. Общият им брой е 324, а от началото на май до момента нова маркировка е положена върху 290 от тях, заяви шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ инж. Пламен Вълков.

Все още не са актуализирани 13 „ зебри “ в регион „ Северен “. Те са на улиците, където не престават строително-ремонтните действия по водния план. Други 21 пешеходни пътеки в „ Тракия “ са включени в цялостното възобновяване на маркировката по ул. „ Съединение “, което е предоставено на компанията „ Пътприбор “, спечелила публичната поръчка за полагане на пътна маркировка.

„ Със леден пулверизатор пластик сега наново освежаваме пешеходни пътеки, където нанесената напролет маркировка с бяла акрилатна багра към този момент съвсем се е изтрила. Започнахме от „ Централен “, продължаваме и в другите региони “, сподели инж. Вълков.

Трайността на маркировъчната акрилатната багра със светлоотразителни перли е до 6 месеца, до момента в който студеният пулверизатор пластик устоя до година и половина. Върху паважните настилки боята се задържа доста по-кратко, по тази причина там продължава използването на пробни технологии, с които да се реализира по-дълготраен резултат.

Директорът на „ Организация и надзор на превоза “ уточни, че в същото време се възобновяват осветлението и пътните знаци. Той подсети, че съгласно настоящата нормативна уредба е задоволително пешеходните пътеки да бъдат сигнализирани и единствено със знаци – сигнален знак А18 и Д17 „ Пешеходна пътека “. Около образователните заведения са сложени и знаци за ограничаване на скоростта до 30 км/ч и „ Внимание деца! “. Целта е да се увеличи вниманието на водачите.

Пешеходни пътеки, съгласно Закона за придвижване по пътищата, са и всички продължения на тротоарите върху пътното платно, без значение дали са обозначени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР