Всички първокласници в община Петрич ще получат книжка с вечни

...
Всички първокласници в община Петрич ще получат книжка с вечни
Коментари Харесай

Първокласниците в община Петрич ще получат книжки с цитати на Васил Левски по инициатива на фенклуба на ФК „Левски“

Всички първокласници в община Петрич ще получат брошура с безконечни цитати на Васил Левски във връзка завършването на образователната година. Инициативата е на локалния фенклуб на футболния тим „ Левски “, оповестиха основателите за Българска телеграфна агенция. Общо 438 първокласници от 12 учебни заведения ще получат книжката, показаха от фенклуба.

Това е поредна самодейност на клуба от футболни почитатели в Петрич, с която целят да запазят паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски, сподели за Българска телеграфна агенция Велик Гогов от фенклуба. Той напомни, че преди две години по тяхна самодейност бе изграденбюст-паметник на Васил Левскив градския парк на Петрич. Тази година от клуба са взели решението да издадат книга с цитати на Апостола на свободата.

По думите на Велик Гогов цитатите на Левски са безконечни и демонстрират неговата прозорливост. Вярваме, че българските деца следва да учат тези цитати в техните учебни стратегии, даже и да не съблюдават всяко нещо, казано от него, да вземат дребна парченце от това, което е завещал и да го трансфорат в свое верую, това би асъдействало да живеем в една по-хубава страна с по-добри хора, добави Гогов.

Цитатите в книжката са 40, а самата тя е предопределена за първокласниците, изясни Стоян Тилков от фенклуба. Той уточни, че в нея не са поместени цитати, в които участват думи като „ гибел “ и „ ликвидиране “, тъй като са решили, че такова наличие не е уместно за първокласниците.

Дизайнът на книжката е дело на Митко Алишахов, който също е последовател на футболния клуб. Самата самодейност се заражда преди към два месеца след другарски диалог с Румен Иванов от „ Синя зона Б-18 “, който е приел самодейността и за къс период е събрана сумата, нужна за реализиране на концепцията.

От фенклуба ще обмислят да показват концепцията си пред Министерство на образованието и науката, а точно цитати на велики български персони да бъдат изучавани в учебните заведения. Трябва да се пази българщината и децата да са осведомени освен с историята, а и с това, което нашите герои са ни завещали за бъдещето, споделят още от фенклуба на ФК „ Левски “ в Петрич. Според тях всеки, който се допре до книжката ще види, че концепциите на Васил Левски надалеч не са стигали единствено до Освобождението, а и до бъдещето и каква следва да бъде страната ни, а точно чиста и свята република, в която всички са равни, допълниха футболните почитатели.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР