Всички осъзнават необходимостта от конституционни промени, заяви пред БНР Васил

...
Всички осъзнават необходимостта от конституционни промени, заяви пред БНР Васил
Коментари Харесай

Пандов от ПП за раздора с ГЕРБ: Следващите дни са решаващи!

Всички осъзнават нуждата от конституционни промени, съобщи пред БНР Васил Пандов от ПП-ДБ. Той уточни, че всички парламентарно показани групи ще бъдат поканени в този развой. 

" Нашата концепцията беше първо да имаме едно разискване, а не просто всеки да уточни " Това е моят план и би трябвало да се съобразяваме с моя план ". Подобен метод мъчно ще събере нужното болшинство ", разяснява той.

За момента диалози, които да оформят в конкретика състава, типа и разделянето на два органа на Висш съдебен съвет не ми е известно да е имало , сподели Пандов в изявление за предаването " Преди всички ". 

По думите му срещите, на които ще бъде разисквана рамката, ще бъдат сред обособените парламентарни групи, а не в границите на конституционната комисия. Той уточни в какви насоки ще са измененията:

" Разделяне на Висш съдебен съвет на два обособени органа - единият, който да отоваря за кадровата политика на съдии, а другият, който да дава отговор за кадровата политика на прокурорите. Промени в структурата на двата органа, като в съдийската гилдия да има болшинство на съдиите, определени от съдии. На последващо място - тематиката за смяна в пълномощията на основния прокурор ".

Ако ние се ръководим от правилото, че постоянно всички са подвластни, тогава няма да  измислим нито един модел , акцентира Васил Пандов.

Депутатът бе безапелационен, че  няма да правят отстъпка от избрани водещи правила :

" Може да отстъпим по оферти на други политически сили, които са рационални, по отношение на метода или формата, под която да се случват. Но главните правила, от които ние сме водени в промяната на правосъдната власт, а точно в действителност самостоятелност и предвидимост в нейната работа, ние няма да отстъпим от тези правила. Ако това не може да се реализира, явно е, че от наша страна няма да има нужното единодушие за присъединяване в такава промяна ". 

Въпреки че нямаме коалиция, имахме общи цели , които стоят и зад това сътрудниците от ГЕРБ-СДС въпреки всичко да поддържат това държавно управление, напомни Васил Пандов и добави: 

" Те не биха го подкрепили, в случай че няма най-малко общи цели. Но в случай че те не виждат смисъл да се работи в посока на тези общи цели, няма смисъл и от продължение на това положение ".

Според него  следващите дни са решаващи, поради и това, което се случва с избора на регулатори.  Това е един миг, който би трябвало да бъде обяснен, безапелационен е той. 

" Това, което се видя, е, че сега имаше едно болшинство в комисиите, които можем да го проектираме и в пленарна зала, сред ГЕРБ-СДС, " Възраждане ", Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, което болшинство в действителност значи, че ГЕРБ-СДС не споделят сега общата ни визия за избора в това число на регулатори ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР