Всички огнища на пожара в Кресненското дефиле са ограничени и

...
Всички огнища на пожара в Кресненското дефиле са ограничени и
Коментари Харесай

Кризисният щаб за пожара в Кресненското дефиле е закрит

Всички огнища на пожара в Кресненското дефиле са лимитирани и локализирани. Задачата ни е изпълнена, затова закривам спешния щаб, сподели на конференция през днешния ден на място министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Координационното звено беше основано преди шест дни със заповед на министър-председателя Бойко Борисов.

Средно по 500 индивида - пожарникари, военни, горски и доброволци са взели участие всеки ден в гасенето на огъня. Ангажирани са били приблизително 70 единици техника, два военни и един частен хеликоптер.

Навсякъде е възобновено електроподаването, в това число и в тунела на основен път Е-79, няма проблем с далекопроводите. " Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи не престават следствените дейности за определяне на аргументите за разразяване на пожара. Важно е те да бъдат изяснени, с цел да може в бъдеще сходни случаи да бъдат предотвратени ", съобщи министър Радев.

Тепърва следва изясняване на размера на нанесените вреди, като ще бъде направено предложение за правене на самостоятелна експертиза за изумените площи и направените от страната разноски за осъществяване на интервенцията. " Няма жертви и потърпевши нито измежду локалните хора, нито измежду участниците в гасителните дейности ", акцентира министърът на вътрешните работи.

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Никола Николов заяви, на всички места по периметъра е умерено и няма никакво пламъчно горене. Единични са огнищата, които не престават да тлеят в центъра на целия пожар.

Те не са рискови, само че хеликоптерът остава в подготвеност в Симитли. Остава и полицейското наличие в региона на Стара Кресна, Ощава и Влахи, в това число и на основния път.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7360)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР