Всички обичат пилешкото месо, не само защото е вкусно, но

...
Всички обичат пилешкото месо, не само защото е вкусно, но
Коментари Харесай

Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица: лиги текат край фурната, докато се пече!

Всички обичат пилешкото месо, освен тъй като е вкусно, само че и тъй като се подготвя доста по-бързо от всички други типове месо. А в случай че задушите бутчетата на пилето в сос от вино и горчица, ще получите най-вкусното и сочно месо, което сте правили.

Ако не можете да си визиите обяда без месо, само че въпреки всичко желаете да е здравословен и апетитен, предлагаме ви да опитате по този начин приготвеното пиле. Може да употребявате горни или долни бутчета, а месото се задушава в благоуханен сос от бяло вино и горчица.

Много е просто, а като гарнитура можете да поднесете авансово сварена паста, картофено пюре, ризото или примес от задушени зеленчуци.  Сочните пилешки бутчета се подготвя бързо, а и съставките не са скъпи. Ето какво ви би трябвало:

Сочни пилешки бутчета в бяло вино

Продукти:

6 горни или долни пилешки бутчета

сол

черен пипер

розмарин

магданоз

2 супени лъжици брашно

масло

7-8 дребни глави лук или 1,5 глава червен лук

2 чаши бяло изсъхнало вино

2 чаени лъжички горчица

250 мл паста

250 мл чери домати

Приготвяне: 

Овкусете месото със сол и черен пипер на усет от всички страни и го натрийте добре. След това го поръсете с брашно от двете страни. Разтопете маслото в тиган на слаб огън, след което запържете месото от двете страни до прелестен тен.

 бутчета в масло

 пържени бутчета

Извадете го от тигана, след което прибавете ситно нарязан или нарязан на полумесеци лук. Когато омекне, прибавете виното и оставете да къкри 5 минути, по-късно прибавете горчицата и розмарина и разбъркайте добре, с цел да се разпределят съставките.

 задушен лук

Върнете месото, похлупете и намалете температурата, след което оставете да къкри още 20 минути. През това време сварете обичаната си паста съгласно напътствията на опаковката и се уверете, че е ал денте и не е преварена.

 месо под похлупак

Към готовото месо прибавете разполовените чери доматчета и оставете да къкри на котлона още 5 минути.

 пиле с чери домати

Декорирайте със ситно нарязан свеж магданоз.

 бутчета на тиган

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР