Всички обичаме добре оформените къдрици, но те рядко са даденост.

...
Всички обичаме добре оформените къдрици, но те рядко са даденост.
Коментари Харесай

5 грешки при оформянето на къдрици, които всички правим


Всички обичаме добре завършените къдрици, само че те рядко са даденост. На множеството от нас се постанова сами да ги оформят благодарение на маша или преса за къдрене. Постигането на съвършените къдрици обаче може да ни коства здравето на косата, в случай че не следваме разпоредбите.

Често неумишлено позволяваме неточности, които могат да увредят косата и да попречат. Ето кои са най-честите неточности, които вършим при къдрене и за какво би трябвало да спрем…

Пропускаме топлинната отбрана



Една от най-сериозните неточности при къдренето на косата е пренебрегването на потреблението на термозащита. Излагането на косата на високи температури без защитна преграда може да докара до изсушаване, раздробяване и раздвоение на краищата. Преди да накъдрите косата си, нанесете първокласен термозащитен спрей или серум, с цел да създадете щит против топлината. Тази стъпка е от решаващо значение за опазване на целостта на косата и за гарантиране, че къдриците ви ще наподобяват ужасно, без да се нарушава тяхното здраве.

Използваме неправилна конфигурация на температурата



Не всички видове коса са идентични и потреблението на неправилна температурна конфигурация на пресата за къдрене може да има неподходящи последствия. Тънката или повредена коса изисква по-ниски настройки на топлината, до момента в който по-дебелата или грубата коса може да работи при по-високи температури. Винаги регулирайте настройката на топлината съгласно вида на косата си, с цел да предотвратите излишно увреждане. Освен това започнете с по-ниска температура и я увеличавайте последователно, в случай че е належащо, защото несъразмерната топлота може да докара до раздробяване и намаляване на структурата на косата.

Къдрим влажна или мокра коса



Къдренето на влажна или мокра коса може да наподобява като тактика за икономисване на време, само че може да докара до неравномерни къдрици и по-голямо увреждане. Влажната коса е по-уязвима към топлинно увреждане, а непотребната влага може да сътвори пара, която да провокира раздробяване и да наруши процеса на къдрене. Уверете се, че косата ви е изцяло суха, преди да употребявате преса за къдрене, с цел да постигнете гладки и изразени къдрици.

Къдрим неравномерно

Опитите да навиете по едно и също време огромни сектори от косата могат да доведат до неравномерни къдрици и неприятен резултат. Разделянето на косата е значима стъпка, която доста хора подценяват. Разделете косата си на по-малки сектори, преди да я накъдрите, с цел да може всеки кичур да получи еднообразно внимание. Това освен оказва помощ за основаването на по-равномерни къдрици, само че и прави процеса по-ефективен.

Прекомерна приложимост на топлинни стилизиращи принадлежности



Честото потребление на топлинни стилизиращи принадлежности, в това число преси за къдрене, може да се отрази неподходящо на здравето на косата ви. Прекомерното излагане на топлота може да докара до изсушаване, трошливост и загуба на естествения искра. За да запазите здравето на косата си, се пробвайте да ограничите потреблението на преси за къдрене до няколко пъти седмично. Експериментирайте с способи за къдрене без нагряване, като да вземем за пример плитки, с цел да дадете отмора на косата си и да намалите риска от увреждане.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР