Всички ние знаем много добре, че плодовете и зеленчуците са

...
Всички ние знаем много добре, че плодовете и зеленчуците са
Коментари Харесай

Витамин C – повече здраве и свежест през топлите месеци

Всички ние знаем доста добре, че плодовете и зеленчуците са здраве. Не единствено тъй като са свежи и вкусни, а и тъй като доста от тях съдържат витамин C. Този толкоз обичан витамин дава отговор за редица процеси в тялото, като също така се грижи и за имунната система и метаболизма. Витамин C има и противоалергично деяние и играе основна роля в синтеза на колаген, което пък способства за гладката и еластична кожа, към която всички се стремим. Както и дава оня естествено хубав искра на ноктите и косата, който не може да бъде реализиран и с най-скъпата козметика. 

Нуждаем се от живителната мощ на вълшебния витамин повече от всеки път. Защото в интервала на обществена отдалеченост се излагаме все по-малко на пресен въздух, изкарваме дните си пред компютрите, обездвижени и изнервени, а би трябвало да се вземем в ръце и освен да засилим телата си, само че и да добавим щипка искра към един освежен външен вид. Тук на помощ още веднъж идва витамин С като най-мощния познат антиоксидант. Именно той предпазва кожата ни от оксидативен стрес и обезврежда действието на свободните радикали и замърсители като прахуляк, въздух, излагане на нездравословни UV лъчения.

И в този момент, откакто към този момент знаем какво не ни доближава, с цел да се завърнем към нормалността още по-неотразими, остава да си го набавим. Както към този момент загатнах, един от методите е точно посредством плодове и зеленчуци. Даже децата от най-ранна възраст знаят, че " зеленчуци, който не яде, той огромен не ще да порасте ".

Затова да стартираме от алените чушки, които с изключение на потребни, тъй като са богати на витамин C, са и доста вкусни. А в набиращия сила сезон на барбекютата, те се подготвят доста елементарно. Тайната на положителния им усет е в чесъна. За предпочитане за една витаминозна диета е пресният чесън, който пораства напролет и превъзхожда остарелия с по-богато наличие на витамин С и провитамин А. 

И в случай че пролетната салата от печени чушки с доста оцет и чесън е чудна за огромните при една блага фамилна вечеря на терасата, децата несъмнено биха оценили повече сезонните плодове, богати на витамин C – ягодите и малините. Малините са един от най-силните естествени антиоксиданти, като утоляват жаждата, тонизират и освежават. Освен това са и с доста ниска калорийна стойност, което ги прави извънредно подобаващи за диети и за възрастни. А кой не обича вкусни храни, които също така ще оказват помощ за битка с няколкото кила, които съвсем всеки от нас има поради стоенето у дома? Те съдържат лесноусвоими въглехидрати, богати са на хранителни влакнини, минерални субстанции и витамини. И несъмнено са доста вкусни – както пресни, по този начин и като съставна част на сладкиши. 

Някои предпочитат по-сладкия усет на ягодите, които също са богати на Витамин C. Децата ги избират със сметана или захар, което за възрастните, които се пробват да влязат още веднъж в летните панталони и рокли, не е добра концепция. Но пък сигурно е по-полезно и свежо да хапнете купичка ягоди за десерт, в сравнение с парче шоколадова торта. 

Цитрусите също са доста богати на витамин C, въпреки че децата не са доста възторжени от киселината им. А и истината е, че най-ценните съставки се крият точно в корите на плодовете. И пак – бъдете деликатни с несъразмерната консумация на плодове в името на здравето, изключително при децата. Защото дребносемчестите ягоди и малини са мощно алергени, както и цитрусите,   макар че са много вкусни. Консумацията на плодове и зеленчуци е и постоянно ще си остане най-добрия метод да си набавим всички нужни витамини, само че в случай че имаме подозрения, че единствено с храната не съумяваме да доставим на организма ни всичко, от което има потребност можем да му помогнем с подходящи добавки. Аз намерих идеалното решение за задоволителен банкет на витамин C за мен и огромното ми семейство – таблетките за смучене с удължено освобождение на витамина C Vit , и то с обичаните усети на портокал и малина.



Така не се тормозя ненужно дали с децата сме изяли задоволително храни, с които да си доставим целесъобразната дневна доза здраве. Защото има опаковки както за деца, по този начин и за възрастни – надлежно от 500 mg и 250 mg. Край на пролетната отмалялост и неналичието на сили, завършек на занемарените коса и нокти. Най-накрая едно ново начало за всички. 

 

С поддръжката на Teampro
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР