Всички ние имаме врагове в живота си или ако ви

...
Всички ние имаме врагове в живота си или ако ви
Коментари Харесай

Защо е полезно да обичаме враговете си

Всички ние имаме врагове в живота си или в случай че ви се коства прекомерно мощна дума – хора, с които не се харесваме взаимно и не желаеме в обкръжението си за нищо на света. Независимо дали е било злоба от пръв взор, или пък имате „ обща история”, би трябвало да цените враговете си! Да, прочетохте вярно. Ето 5 аргументи за какво.

Получавате на практика урок за ръководство на гнева

Честно казано, враговете ви са най-подходящите хора, които да ви оказват помощ да контролирате гнева си. И в случай че е правилно, че тъкмо те изкарват най-лошите ни страни от характера, то би трябвало да започнете да се владеете в тяхно наличие, с цел да не видят слабостта ви. В последна сметка излиза, че враговете ви са като терапевтите, от които се нуждаете, само че в действителност не желаете.

Възможност за здравословна конкуренция

Хората, които не са ни „ на сърце”, постоянно ни вълнуват най-живо и това е научно потвърдено. Според разнообразни психолози, в среда на не изключително топли усеща се ражда съревнование, а оттова и мотивацията за победа пораства прогресивно. Така че, в случай че смятате, че не притежавате спортна завист и спортен хъс, очевидно нямате задоволително врагове.

Отрицателните мнения ви стимулират

Много е евентуално тези хора в никакъв случай да не са имали какво положително да кажат за вас. Но колкото и да злословят, може пък и да има някаква истина в това, което споделят. Разбира се, не се съсредоточавайте в отрицателното, само че направете крачка обратно и оценете себе си и дейностите си. Това ще ви помогне да станете по-добър човек.

Оценявате приятелите си повече

Колкото и врагове да имате, постоянно ще има хора към вас, които ви обичат. Тези хора би трябвало да бъдат оценени за всичко, което вършат. Никога не оставяйте омразата, проектирана от враговете ви, да заеме мястото на любовта. Напротив, вижте какъв брой по-светло е от „ другата страна” и останете там.

Търсите повече позитивизъм в живота си

Много пъти подценяваме това, което в действителност има значение в живота, тъй като сме прекомерно вглъбени в проблемите и отрицателните неща, които ни заобикалят. Въпреки това, всеки човек има потребност от дребен „ остров”, където да се откъсне от всичко неприятно и да постави розовите очила.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР