Всички необходими количества природен газ за работата на Топлофикация София

...
Всички необходими количества природен газ за работата на Топлофикация София
Коментари Харесай

Топлофикация и Булгаргаз подписаха договор, парното на София е осигурено - Общество

Всички нужни количества природен газ за работата на " Топлофикация София " ще бъдат обезпечени. Вече е подписан контракт сред топлофикационното сдружение и " Булгаргаз ". 

Това стана ясно след среща сред служебния енергиен министър Росен Христов и ръководителя на СОС Георги Георгиев. 

Заради нарастването от 40% на цената на парното в София, ръководителят на Столичния общински съвет прикани да се обмислят обезщетения, сходно на тези за тока и природния газ, тъй че да не се постанова софиянци да усетят разликата.  " Бездействието на предходното държавно управление коства на софиянци 480 млн. лв. - това е повишаването на природния газ от предишния септември до през днешния ден, което остана некомпенсирано ", безапелационен беше Георгиев. " Компенсации са планувани в закона за бюджета. Но той към този момент е гласуван. Нови обезщетения сега без настоящ парламент няма по какъв начин да предвидим и да осигурим ", отговори министърът на енергетиката Росен Христов.

Той обясни, че се работи за излекуване на " Топлофикация София " като към този момент се вършат стъпки в тази посока. Работната група ще продължи да работи и в идващите седмици. 

Изготвили сме и са подписани съглашения за прихващане на дълга на Топлофикация от над над 680 млн. лв. към Булгаргаз и БЕХ, с цел да може сдружението да поеме глътка въздух ”, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР