След 4 години Националната детска болница трябва да бъде готова

...
След 4 години Националната детска болница трябва да бъде готова
Коментари Харесай

Аркади Шарков за националната детска болница: Има светлина в тунела

След 4 години Националната детска болница би трябвало да бъде подготвена и приключена. Това съобщи служебният здравен министър Галя Кондева. За задачата страната отпуска 100 млн. лева за педиатричната болница.

Здравният икономист Аркади Шарков разяснява в " България заран ", че най-ключова е връзката с Европейската капиталова банка.

" В Бургас към този момент се построява общинската детска болница. В София се чака до края на годината да изработят концепцията. Светлината в тунела има, само че да забележим какво ще стане след 9 юни. Въпросът е по какъв метод са предоговорени периодите. Това са обещания по време на служебно държавно управление. В момента липсва последователност, която води до стартиране и прекъсване на самия план ", съобщи той за Bulgaria ON AIR.

Шарков акцентира, че това е държавен план на база социална поръчка и сумата става доста по-голяма, в сравнение с когато частен индивид вади пари от джоба си.

" Той гледа да спести. Чуждите пари се харчат по-лесно. Всяка част на процеса следва да бъде доста добре следена от способените органи ", уточни здравният икономист. Той допусна, че огромна част от документите ще бъдат подготвени до края на годината и посочи, че никой не може да застане против страната, когато тя си науми да построи нещо.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР