Всички народни представители станаха и му ръкопляскаха Вежди Рашидов, който

...
Всички народни представители станаха и му ръкопляскаха Вежди Рашидов, който
Коментари Харесай

Флагман.Бг - новини за политика, обществен и икономически живот, новини бг

Всички народни представители станаха и му ръкопляскаха

Вежди Рашидов, който все още ръководи 48-ото Народно заседание, раздруса залата през днешния ден с прочувствено слово, в което се извини на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за спречкванията им преди години, прикани за единство и отдръпна номинацията си за ръководител на Народното събрание. Рашидов разгласи отдръпването си в извънредно прочувствена тирада. Тя трогна депутатите и те станаха на крайници и го приветстваха.

 Най-възрастният народен представител ръководи Народното събрание, до момента в който не е определен постоянен ръководител.

Ето какво сподели той:

" Длъжен съм да кажа нещо, което върша за пръв път в живота си, стартира речта си Вежди Рашидов.

И продължи: Никога не съм слагал пред името си нищо и никакви звания! Ще бъда прям, тъй като съм непосредствен човек.  Роден съм в кърджалийско село, бил съм в сиропиталище, приключил съм учебно заведение с отличен 6.

Академик съм на две страни - като почнете от Франция, та стигнете до Москва. Член сътрудник съм на Българска академия на науките, където написах намерено писмо да не бъда обсъждан за учен. Почетен професор съм на една непозната страна. Доктор хонорис идея съм.

Всичко това съм премълчавал и ще ви кажа за какво. Един прелестен художник, Дечко Узунов, водят го при Пикасо. И го показват - това е огромният български художник, професор, притежател на премията " Георги Димитров ", учен Дечко Узунов. Пикасо подвига ръка и споделя: " Приятно ми е, Пикасо ".

Скъпи хора, положителното име, което си сътвори човек, от това по-голяма купа няма.

Винаги съм се управлявал от максимата да напущам удоволствието, преди то да ме напусне. Има граници.

Днес се завъртя и моето име. Благодаря. Но преди този момент желая да благодаря на " Промяната ", тъй като направихте доста огромна крачка.

Попитаха ме - може ли до момента в който проработи Народното събрание и се сформира, за малко или доста време, в името на това българският парламент да се сглоби, да извършите комисиите, да проработи..., споделих на моите другари и сътрудници - да, задоволително е хората да желаят това да стане.

В началото имах едно малко чувство, че мога да жертвам част от годините си, тъй като имам още малко време да се нарадвам и на скулптурите, и на приятелите, и на внуците си... Това, че се връщаме на една изходна позиция... Тук се върти една топка за критериите, а когато приказваме за критерии, би трябвало да приказваме и за благоприятни условия.

От нищото няма по какъв начин да станат тези критерии.

Скъпи сътрудници, за съм благополучен, в случай че през днешния ден изберете ръководител на Народното събрание. Това касае ориста на хиляди и хиляди, на милиони хора. Това не е смешка, отговорността е ужасно огромна. Както болшинството или малцинството ни изпрати тука, по този начин и ще ни отхвърли.

Днес желая да ви помоля - първо да се извиня от тази висока естрада. Имали сме остри влизания с госпожа Нинова. Затова ви апелирам на ми простите. Извинявайте, госпожо Нинова. И до през днешния ден ме гризе съвестта, че съм се държал по този начин.

Аз отдръпвам номинацията си.

Стойте при хората, тъй като доста бързо намразват. Аз съм доста обичан от хората човек. Това за мен приказва, че съм оставил нещо положително у хората. Това приказва, че тези хора постоянно са били покрай мен.

Стойте до хората! В това е смисълът. Грижете се за тях! В това е смисълът. Защото другояче няма парламент, няма страна, "  завърши прочувственото си изявление Рашидов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР