Всички напълно ваксинирани пътници, които имат законовото основание да влизат

...
Всички напълно ваксинирани пътници, които имат законовото основание да влизат
Коментари Харесай

Отменят COVID теста за пътуващите за Канада ваксинирани пътници от 1 април

Всички изцяло имунизирани пасажери, които имат законовото съображение да влизат на територията на Канада, няма да имат задължението при влизане в Канада посредством въздушните, сухопътните и морските граници да показват COVID-19 тест – молекулярен или антигенен тест, считано от 1 април. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Това ще важи единствено за изцяло имунизирани пасажери – лица, които са получили минимум две дози от утвърдените от канадското държавно управление ваксини или една доза от имунизацията на " Джонсън и Джонсън ". Списък на утвърдените от канадското държавно управление ваксини може да бъде открит на адрес https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada.

Напълно имунизираните пасажери не престават да имат задължението да се записват в приложението ArriveCAN и да отговорят на въпросник по отношение на техния имунизационен статус, както и история на техните пътувания – https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html.

След 1 април канадските гранични управляващи ще продължат да ползват правилото случайно определени пасажери да бъдат подлагани на COVID-19 тест – на тази група пасажери ще бъде юридически тест на самия граничен пункт или ще им бъдат предоставяни комплекти за независимо тестване в домашни условия. До излизането на резултата от теста пасажерът няма да бъде поставян под карантина.

По отношение на неимунизираните или отчасти имунизирани пасажери, които имат законовото право да влязат на територията на Канада, ще продължат да се ползват съществуващите досега правила - тестване с молекулярен тест при влизане на територията на Канада, тестване на осмия ден след идване в Канада, наложително слагане под карантина без значение от резултата от теста през този интервал.

Препоръчва се на всички задгранични жители преди обмисляне на посещаване в Канада да посетят следния интернет адрес - https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/wizard-start.

Там хората могат да създадат тест по отношение на опцията да бъдат позволени на територията на Канада, като канадската страна категорично осведоми, че позитивният резултат от теста не подсигурява, че те ще бъдат позволени на територията на Канада – крайното решение влиза напълно в пълномощията на граничните управляващи на Канада.

По отношение на носенето на маска, която покрива напълно устата и носа, остава задължението за носене на защитното средство в транспортни средства, които се оперират от браншове, попадащи под юрисдикцията на федералното държавно управление.

Пълна информация за настоящите ограничения може да бъде открита на формалния държавен уебсайт на адрес: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР