Всички малко или много се концентрираме върху традиционни стоки като

...
Всички малко или много се концентрираме върху традиционни стоки като
Коментари Харесай

Експерт: Ако има търговска война, тя ще е в информационните технологии

Всички малко или доста се концентрираме върху обичайни артикули като стомана, алуминий и памук, само че сякаш не виждаме, че стопанската система се промени и тя значително към този момент е цифрова. Ако към този момент има нещо сходно на комерсиална война или на нейното пускане, то е напълно в региона на осведомителните технологии. Това разяснява Павел Бандилов от Bulgarian Property Developments пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според него занапред в региона на осведомителните технологии и патентното право ще забележим " дрънчене на оръжия " сред Китай и Съединени американски щати, Бандилов акцентира, че Европа в никакъв случай не е била в мерника на Тръмп и главният му съперник е Китай.

Финансовият анализатор разяснява и придвижванията на пазарите през последните седмици. По думите му ударите в Сирия са неглижирани от вложителите, а главните фактори за тях остават напрежението в интернационалните търговски връзки и политиката на централните банки.

" За първи път започваме да виждаме разнообразни решения на централните банки от двете страни на океана. Ако до преди няколко месеца и ЕЦБ, и Фед се бяха фокусирали напълно върху появяването на инфлация, сега от Фед стартират към този момент да виждат тази инфлация и да звучат много по-оптимистично, а в Европа не престават опасенията от скъпото евро ", сподели Бандилов.

Той открои положителното показване на ЦИЕ във връзка с облигациите, както и положителните резултати от сезона на докладите.

Анализаторът изрази упования за опазване или леко повишаване на цената на петрола.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР