Всички компетентни държавни органи и международни институции вече са информирани,

...
Всички компетентни държавни органи и международни институции вече са информирани,
Коментари Харесай

Еврохолд информира обществеността за координирана атака срещу Евроинс Румъния


Всички способени държавни органи и интернационалните институции към този момент са осведомени, с цел да се предотврати ликвидна рецесия в бранша и финансова и политическа дестабилизация в Румъния и България

Една от водещите енергийни и финансови групи в Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, осведоми обществеността за проведена офанзива против Евроинс Румъния, водач на румънския осигурителен пазар и най-голямото поделение на дъщерната на холдинга застрахователна група - Евроинс Иншурънс Груп АД.  

В офанзивата против Евроинс Румъния вземат участие чиновници на висше и приблизително управническо ниво от застрахователния контрол на румънския финансов регулатор - Органът за финансов контрол (ASF), както и лица, провокирали рецесията с румънската застрахователна компания City Insurance. Същите правят дейности, с които заплашват финансовата непоклатимост на компанията, на целия осигурителен бранш и икономическата непоклатимост на страната. Освен това с дейностите си тези представители на застрахователния контрол на ASF заплашват положителните връзки на компанията с ASF и нейното висше управление.

Еврохолд към този момент е уведомила за тези дейности редица способени държавни и интернационалните органи и институции, които вземат нужните ограничения. В сигнала до тях са разказани всички умишлени дейности против Евроинс Румъния и евентуалната цел на акцията, която може да прикрива бързо изземване на активите на застрахователя, предизвиквайки ликвидна рецесия в бранша със обилни последствия. Тази финансова дестабилизация може да се придвижи към България и да повлияе отрицателно на участието й и това на Румъния в Шенгенското пространство, както и на влизането на България в еврозоната, без значение от отличните двустранни връзки сред двете страни.

Атаката против Евроинс Румъния ескалира през последните две седмици, когато беше проведена масирана отрицателна акция през медии, политически дейци и чиновници на застрахователния контрол на ASF. Тя включва дейности и ограничения, които са в жестоко нарушаване освен на локалното, само че и на европейското законодателство. Акционерите на холдинга смятат, че е налице целенасочена акция, която цели дестабилизирането на румънския осигурителен и финансов пазар, както и на самото сдружение като водач на този пазар. Еврохолд е сезирала за тези дейности Европейския орган за обезпечаване и професионално пенсионно обезпечаване (ЕIOPA), и други европейски институции.

Еврохолд приканва всички чиновници и сътрудници на дъщерните си сдружения да продължат да имат доверие на компанията и да не се поддават на сходни офанзиви. Еврохолд също по този начин насочва молба към способените държавни органи да обезпечат транспарантна, безпристрастна и интернационално приета проверка на активността на обособени членове на екипа на застрахователния контрол на ASF във връзка с Eвроинс Румъния, която може да провокира ликвидна рецесия и цялостна финансова и политическа неустойчивост. Компанията ще даде навреме спомагателна информация по случая на всички заинтригувани лица. 

****

Еврохолд България АД е водеща енергийна и финансова група с активност в района на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Акциите й се търгуват на фондовите тържища в София и Варшава. Еврохолд е притежател на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от огромните застрахователни групи в района. ЕИГ дава цялостен набор от застрахователни услуги, оперира в 11 страни, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 чиновници. Еврохолд е притежател и на Електрохолд, водеща енергийна група в България с 40% пазарен дял в разпределението на електрическа енергия. Електрохолд има над 3000 чиновници и обслужва съвсем 3 млн. консуматори на територията на страната.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР