Всички журналисти, които отразяваха днешното заседание на Министерския съвет, трябваше

...
Всички журналисти, които отразяваха днешното заседание на Министерския съвет, трябваше
Коментари Харесай

На входа на МС мерят температурата, раздават маски

Всички публицисти, които отразяваха днешното съвещание на Министерския съвет, трябваше да сложат защитни маски, а на входа им бе премерена температурата. Част от участниците в съвещанието на кабинета също носеха маски.
Предпазните ограничения били поискани от началника на Оперативния щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски. Реално била разиграната обстановка при вероятно потвържадаване на болестта за София. Той добави, че министрите и регионалните шефове също минали такава инспекция на входа на постройката.
Самият министър председател Бойко Борисов не бе с маска, само че пък на няколко пъти прекъсна изявленията си поради мощна кашлица.
Ген. Мутафчийски разяснява и вчерашния случай в плевенската болница, където бяха върнати няколко пациенти на хемодиализа и химиотерапия. В следствие здравният министър посочи, че сходни неща не са разпореждани и че незабавно заболели повече няма да бъдат връщани. Утре, даде обещание ген. Мутафчийски, Оперативният щаб ще създаде рекомендации съответно към всички министерства по техните ресори по какъв начин да бъде извършен контролът и оправянето с местата отвън и в огнищата на заразяване. Той се извини за възникването на някои криворазбрани ограничения, като да вземем за пример спряно обслужване на жители в държавни институции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР