Всички жени, деца и възрастни хора бяха евакуирани от металургичния

...
Всички жени, деца и възрастни хора бяха евакуирани от металургичния
Коментари Харесай

Очаква се нова руска офанзива срещу "Азовстал"

Всички дами, деца и възрастни хора бяха евакуирани от металургичния комбинат  " Азовстал " Мариупол в първата фаза на контрактуваната филантропична интервенция. Предстоят тежки часове за последните бранители на града.

Руските войски се стремят да овладеят дефинитивно украинския град преди 9 май - Деня на успеха против фашизма, който следва да бъде празнуван по традиция с боен церемониал в Русия. Опасенията са, че офанзивите ще бъдат възобновени след извеждането на цивилните от " Азовстал ".

Евакуирани описаха пред Агенция Франс Прес, че преминавайки през съветските пропускателни пунктове са били обискирани, свалени са им отпечатъци и са били тествани документите и телефоните им.

Украинският президент Володимир Зеленски ще разиска ситуацията в Украйна във видеовръзка с водачите на Г-7. По-рано той удостовери за сполучливата евакуация на стотици цивилни от Мариупол, като уточни, че се приготвя втория стадий от филантропичната интервенция - извеждане на ранените и медиците.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи, че съветският президент Владимир Путин залага на правилото " двойно или нищо " във военния спор в Украйна и нито съпротивата на украинската войска с поддръжката на Запада, нито решителното водачество на президента Зеленски са в положение да трансформират желанията му:

" Но това не значи, че Путин може да бъде разколебан в този миг, откакто заложи толкоз доста на избора си да разпореди нахлуването. Смятам, че в този момент той е убеден, че хвърлянето на два пъти повече сили е ключът към триумфа. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР