Всички искаме 2020 г. да приключи възможно най-скоро и да

...
Всички искаме 2020 г. да приключи възможно най-скоро и да
Коментари Харесай

Психолог съветва как да стартираме 2021 година

Всички желаеме 2020 година да завърши допустимо най-скоро и да се върне естественият живот.
Човек би трябвало да се приспособява към това, което се случва към него и навикът да посреща Нова година в компания може елементарно да се размени със своя лична магия, настояват психолози.
Една част от нас не се е приспособила и от самото начало чака обстановката да се стабилизира. По този метод в реалност се губи време в очакване нещо да се случи, твърди психологът Бояна Шкорц.
Пред РТС тя съобщи, че „ човек би трябвало да се приспособи към това, което е в този момент ” и че обстановката през 2021 година няма да бъде доста по-различна. Вероятно е нещата да се преодоляват по-лесно, само че би трябвало да бъдем готови за същите проблеми и същия тип стрес.
Мнозина споделят, че нямат чувството, че е Нова година, че е празник. От друга страна по-рано имаше тресчица за пазарувани и тълпи от хора.
" Нова година е подобен празник, какъвто човек го схваща. Този, за който е фамилен празник, ще влага в подхранването на тази атмосфера, а този, който обича да купонясва, ще се опита да се измъкне - човек просто не може да се управлява, това е неговото предпочитание ", твъдри психологът.
Важно е да се помни, че цената на това, за което към този момент сме платили, е прекомерно висока.
Според Шкорц Нова година би трябвало да се употребява за някаква персонална магия, някакъв пробив и смяна.
" Да играем повече с децата, да се погрижим повече за връзките със фамилията. Да се посветим на неща, които искахме да променим, само че не успяхме. Това не би трябвало безусловно да бъде нещо грандиозно - може да създадем нещо напълно малко ", споделя Бояна Шкорц.
Една от главните неточности, които позволяваме, е, че мислим за грандиозни неща, вместо да се фокусираме съответно върху житейските условия, което не е по никакъв начин мъчно.
Когато човек огледа обратно, елементарно може да види, че простите неща са тези, които се трансформират повече от упованието за някаква грандиозна смяна през 2021 година, означи психологът.
Когато беседва с младежи, които са цялостни с вяра и за тях правенето на проект за 2021 година е нещо, което гълтам вниманието им. Опасното при тези проекти е в случай че не ги вършим от сърце, а единствено в мислите си.
Ако един младеж ви каже, че през 2021 година желае да промени света, вие сте наясно, че той ще бъде отчаян. Затова е по-добре да му помогнете да разбере, че смяната на света е добра концепция, която би трябвало да се следва, само че дребните стъпки също могат да доведат до това, заключи Бояна Шкорц.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР