Всички имаме моменти в особено натоварен и труден ден, когато

...
Всички имаме моменти в особено натоварен и труден ден, когато
Коментари Харесай

Как да се успокоим само за няколко минути

Всички имаме моменти в изключително претрупан и сложен ден, когато се усещаме по този начин, като че ли сме стигнали до сериозна точка и не можем да се оправим с напрежението.

Няколко минути, в които да се съсредоточим върху дишането си, може да бъде извънредно потребно за психологичното здраве, както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект.

Простата дихателна техника за усмиряване е освен ефикасна, само че и доста лесна за научаване процедура .

 6 приложения за медитация
Инсталирай и медитирай

Най-добрите в своя клас

Кохерентно дишане

 Снимка 345693

Методът кохерентно дишане е изобретен от Стивън Елиът, академик и създател на книгата The New Science of Breath. Елиът учи разнообразни форми на йогата, преподавани в Китай, Кашмир и Индия, които въодушевяват използването и развиването на кохерентно дишане.

Кохерентното дишане включва осъзнаване на метода, по който вдишваме и издишваме. То се прави с приблизителна периодичност от пет до седем пъти в минута , за разлика от естественото дишане с неговите 12 до 18 пъти .

Макар че тази идея не наподобява изключително новаторска, Елиът подсигурява, че има голямо позитивно влияние върху цялостното богатство. Той счита, че доста от преимуществата на кохерентното дишане се дължат на нараснал кръвен поток и по-добро оросяване на мозъка .

Ползи

 Снимка 345714

Най-голямата е, че може да го практикуваме на всички места , без значение дали сме седнали на бюро, по време на утринно пътешестване или при разходка в парка .

Доказано е, че дишането с по-дълбоко и с по-бавно движение има редица преимущества, в това число понижаване на кръвното налягане и разпределяне на напрежението на тялото.

Here's why slow deep breathing reduces anxiety and helps w gastrointestinal problems. http://t.co/Vvw5lxQqdf pic.twitter.com/OuqyxAtTS0 @wsj
— Amy Cuddy (@amyjccuddy) 1 февруари 2015 година

Диафрагмените (коремни) дишания постоянно се преподават в класовете по йога и медитация. Експертите споделят, че въздухът би трябвало да се вдишва през носа, а издишането би трябвало да е по-дълго от вдишването. Те настояват, че техниката работи позитивно при стресови или напрегнати обстановки, или когато е належащо да се фокусираме или съсредоточим .

Бавното дишане подтиква нерва, който минава от мозъка до корема - част от парасимпатиковата нервна система, виновна за дейностите на тялото за " отмора и храносмилане ", написа The Wall Street Journal.

 Снимка 345690

Коремното дишане за 20-30 минути всеки ден понижава тревогата и напрежението. Увеличава и подаването на О2 към мозъка, като подтиква парасимпатиковата нервна система, която предизвика възприятие на мира.


Техниките на дишането оказват помощ и да се усещаме свързани с тялото си. Това кара съзнанието да се отърси от паниките, а мозъкът ни - да се успокои. Така че - да дишаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР