Всички големи международни медии отразиха резултатите от изборите в страната,

...
Всички големи международни медии отразиха резултатите от изборите в страната,
Коментари Харесай

The Cube: Как международните медии отразиха изборите в България

Всички огромни интернационалните медии отразиха резултатите от изборите в страната, като слагат акцента на разнообразни аспекти от развоя на събитията.

Политико да вземем за пример пишат, че окончателното броене съставлява " смут " за гласоподавателите, които са се явили до урните общо 5 пъти през последните 2 години. Факт, който способства за ниската изборна интензивност.

Правят прогнозата, че огромна коалиция сред ГЕРБ и Политическа партия е малко евентуална, макар приликите в идеологическо отношение, наблягайки, че по време на ръководството на Кирил Петков някогашният министър председател Бойко Борисов беше задържан.

Обръщат мощно внимание и на извоюваното трето място на националистическата партия " Възраждане ", като акцентират, че тя е проруска, антинатовска и антиевропейска.

France 24 пък разказват битката за първото място като конкуренция сред консерватори(ГЕРБ) и либерали(ПП) и цялостен подем за проруската партия в страната на фона на разделяне измежду обществото за войната в Украйна. Френските публицисти пишат, че резултатите от изборите " надали ще сложат завършек на рецесията в страната, която е член на Европейски Съюз и НАТО, само че е исторически и културно близка до Русия ". Пояснява се, че доста хора в България още почитат Русия като страната, която през 1878 година е поставила завършек на петвековното османско господство.

Колкото до " Възраждане ", акцента е комплициран върху поддръжката на националистическата партия за съветската инвазия в Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР