Всички ги познават. Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна

...
Всички ги познават. Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна
Коментари Харесай

Стоянов: Рашков ме запозна с Димитрови, бях на разпит, но не за митниците и Коцев

" Всички ги познават. Познавам ги от министерството. Бойко Рашков срещна безусловно всички с тях. Те бяха много постоянно в Министерство на вътрешните работи. Предимно Стефан ", разяснява преди чуването в комисията за " Митниците " Стоянов.

На въпрос дали има информация за вечеринки при Рашков, министърът удостовери.  " Да, имам такава информация за вечеринки, които са се организирали в дома на Бойко Рашков в стеснен кръг, на които са се разпределяли задания на всеки присъстващ - кой по какъв метод да ме дискредитира до ротацията, с цел да не остана на поста министър и след това на тези вечеринки, откакто се разпределят дилемите, е започвало кадруването - кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и така нататък ", акцентира още Стоянов.

Вътрешният министър удостовери и че е бил разпитван в прокуратурата, само че изясни, че разпитът е бил за назначения в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково, а не за проблема с Живко Коцев и организация " Митници ".

" На 3 април Живко Коцев пристигна при мен и ми сподели, че би трябвало да отиде до Комисията за противопоставяне на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и желаех да се свържа и да приказвам с него. Свързахме се и ми сподели, че желае да си пусне три дни заплатен отпуск ", коментира Стоянов и добави, че е знаел за обиска в кабинета му.

" Разговорът с него беше единствено вечерта, когато завършиха процесуалните дейности и когато си подписа заявление, с което изиска да напусне системата на Министерство на вътрешните работи. По никакъв метод не съм оказвал напън ", посочи още Стоянов.

По думите му някой е съветвал Живко Коцев за всичко.

" Едното е подаване на оставка по лично предпочитание, а на другия ден всички станахме очевидци по какъв начин стана отдръпването ѝ ", добави Калин Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР