Всички действия, които Русия предприема от началото на войната срещу

...
Всички действия, които Русия предприема от началото на войната срещу
Коментари Харесай

Военен експерт: Действията на Русия в Черно море нанасят щети и на България

„ Всички дейности, които Русия подхваща от началото на войната против Украйна, и изключително последния месец, след излизането от „ зърнената договорка “, целят единствено едно – да бъде спрян по всевъзможен вероятен метод износът на зърно, и като цяло да бъде затруднена търговията на Украйна, а индиректно с това, и на останалите черноморски страни, каквато е и България . “

Така военният специалист Ивайло Иванов разяснява напрежението в Черноморския район. По-рано стана ясно, че България и Румъния ускоряват наблюдението в Черно море след експлоадирането на морска мина покрай румънски курорт на 30 км. от нашата граница. Генералният щаб на военноморските ни сили заяви, че не са открити плаващи морски мини край българския и румънски бряг. Пак близо до българския бряг съветски боен транспортен съд откри сигнален огън против товарен транспортен съд.

Това нанася ще ти освен на Украйна, само че и на страни като България. Част от нашата изключителна икономическа зона попада в границите на оповестено от съветската войска обучение – това е следващият ход и стъпка да основава напрежение в Черноморския район, да прекъсва обичайните търговски направления и да нанася стопански вреди.

Русия в някакъв смисъл повтаря тактиката си от зимата. Тогава задачата беше да се унищожи енергийната инфраструктура на Украйна. Сега задачата е да бъде унищожена в оптималната степен способността на Украйна да изнася своята продукция на международния пазар, или най-малко да бъде затруднена в оптималната степен. И по този метод да бъдат нанесени чисто стопански провали на Украйна. На второ място, западните съдружници и изобщо останалият свят, да поддържат настояванията на Русия – такива, каквито тя слага – да ѝ се разреши да изнася своята селскостопанска продукция, да бъдат включени най-малко част от нейните банки назад в системата SWIFT. Неща, с които тя по всевъзможен метод се пробва да изнудва западните съдружници.

Но мисля, че към този момент стартират да се виждат признаци, че това ще даде контрапродуктивен резултат . Защото разрастващите се страни, за които даже минимално повишаване на цените на храните е много сензитивно за тяхното население, не мисля, че правят оценка и поддържат тази съветска политика. Макар и през този интервал на войната те да заявяваха неутрална позиция, даже известна поддръжка за съветската страна, мисля, че тези съветски дейности ще ги създадат много по-скептични и може би ще ги принудят да окажат прочут напън върху Москва .

Дали тя ще одобри този напън, е мъчно да кажем. Но няма никакво подозрение, че това е тактиката на Русия все още.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР