Всички държави, които са част от Европейския съюз (ЕС), трябва

...
Всички държави, които са част от Европейския съюз (ЕС), трябва
Коментари Харесай

Въвеждат зелен коридор за товари, минаването трябва да е за 15 минути

Всички страни, които са част от Европейския съюз (ЕС), би трябвало да обособят " зелени коридори " на своите контролно-пропускателни пунктове. Граничните пунктове със зелена лента за прекосяване би трябвало да бъдат отворени за всички товарни транспортни средства, без значение от стоките, които транспортират. Пресичането на границата, в това число осъществяването на всички инспекции и на здравен скрининг, не би трябвало да лишава повече от 15 минути, оповестиха от Европейската комисия (ЕК).

Препоръките на Европейска комисия пристигнаха откакто нейният ръководител Урсула фон дер Лайен разгласи, че тапите на обособени контролно-пропускателни пунктове в Европейски Съюз доближиха 40 км през миналия уикенд вследствие на въведените карантинни ограничения, а времето за изчакване за прекосяване приблизително е било по към 18 часа. Това би трябвало да се приключи, безапелационна бе Фон дер Лайен.

" Процедурите на граничните пунктове със зелена лента за прекосяване би трябвало да бъдат сведени до най-малко и да обгръщат единствено това, което е прецизно належащо. Проверките и скринингът би трябвало да се правят, без да се постанова водачите да напущат своите транспортни средства, а самите водачи следва да бъдат подлагани единствено на минимални инспекции ", оповестяват от Европейска комисия.

От комисията прецизират, че на водачите не би трябвало да бъде изискван различен документ с изключение на удостоверение за ръководство и документ за идентичност, при положение на нужда и писмо от работодателя. Освен това от Европейска комисия приканват да се преустановят краткотрайните ограничавания за придвижване по пътищата на тежкотоварни коли през уикенда и през нощта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР